חיתוכיות פירות יבשים

את העוגיות אופים בתבנית גדולה, ולאחר שהן מתקררות חותכים לריבועים קטנים ומענגים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיתוכיות פירות יבשים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות

את העוגיות אופים בתבנית גדולה, ולאחר שהן מתקררות חותכים לריבועים קטנים ומענגים.

רכיבים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה

  • 100 גרם אבקת סוכר

  • 1 ביצה

  • 300 גרם קמח

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קורט מלח

לציפוי פלורנטין:

  • 200 גרם שמנת מתוקה

  • 300 גרם סוכר

  • 60 גרם גלוקוזה

  • 60 גרם חמאה

  • 200 גרם פירות יבשים קצוצים (תמרים, משמשים, דבלים)

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

  • 100 גרם פרוסות שקדים מולבנים

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עד לריכוך. מוסיפים אבקת סוכר, וניל ומלח, ומערבלים עד למירקם קרמי. מוסיפים ביצה טרופה ו-1/4 מכמות הקמח. מעבדים עד לאחידות המסה ומוסיפים את יתרת הקמח.

2. מערבלים עד שמתגבש כדור בצק. עוטפים בנילון ומעבירים למקרר.

3. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 3 מ"מ. את שאריות הבצק מגלגלים ל"נקניקים", שאותם מצמידים לשולי ריבוע הבצק, ליצירת 'גבולות' מוגבהים (מסגרת הבצק תמנע מהמילוי להתפשט בעת האפיה).

4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
5. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ואופים 10 דקות בלבד (הבצק לא אמור להשחים). מצננים היטב.

6. הכנת הציפוי: בסיר מרתיחים שמנת מתוקה, סוכר, גלוקוזה וחמאה. מורידים מהכיריים ומוסיפים את שאר החומרים.

7. מורחים את הציפוי על הבצק הקר ומחזירים לתנור (175 מעלות), אופים עד שהמלית מבעבעת והבצק זהוב. מצננים לחלוטין. חותכים לריבועים של 4 ס"מ.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ