לפתן פירות יער, טפיוקה וחלב קוקוס

אין פירות יער בתאילנד וחבל, כי הם משתלבים באופן פנטסטי עם חלב קוקוס וטפיוקה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לפתן פירות יער, טפיוקה וחלב קוקוס.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
30 דקות

אם לא הכנתם מראש לפתן דובדבנים, אתם יכולים להשתמש במיץ פירות יער קנוי.

גיוונים:

1. לפתן פירות וטפיוקה סגול: ממירים חצי מכמות המים והסוכר בעוד לפתן דובדבנים מסונן. היתרון הוא בצבע יפהפה וטעם מרוכז של פירות יער, החיסרון הוא שהטפיוקה הופכת לבלתי נראית בתוך הסגול העז.
2. לא בעונה, אפשר להחליף את התותים בפירות שבלפתן הדובדבנים.

רכיבים

  • 1 כוס מיץ פירות יער קנוי או לפתן דובדבנים, פטל ותותים מסונן

  • 1.2 ליטר (5 כוסות) מים

  • 1/2 כוס פניני טפיוקה

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב קוקוס (לא חובה)

להגשה:

  • תותים טריים

  • מעט חלב קוקוס

הוראות הכנה

1. מביאים לרתיחה את הלפתן עם מים וטפיוקה בסיר בינוני. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה כ-20 דקות תוך כדי ערבוב עד שפניני הטפיוקה שקופות.

2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים חלב קוקוס (אם רוצים), מצננים מעט ושומרים במקרר.

3. מוזגים לקערות אישיות, מקשטים בתותים טריים (או בפירות מלפתן הדובדבנים), מזלפים מעט חלב קוקוס ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ