בננה לוטי תאילנדי עם תוספות

קרפ דקיק ממולא בבננה ובפירות מרעננים. ביס אחד מהקינוח הנהדר הזה ואתם בחופי תאילנד, גם כשהם רחוקים מתמיד

אורן גולדווסר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורן גולדווסר
תאי לוטי.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 2 כוסות קמח

  • 1 ביצה טרופה

  • 1/4 כוס מי קרח

  • 1 כף חמאה מומסת

  • 1/4 מלח כפית

  • חמאה, לטיגון

למלית:

  • 1 קופסה חלב מרוכז

  • 1 בננה חתוכה לטבעות

  • 1 מנגו חתוך לרצועות

  • 2 שזיפים חתוכים לרצועות

  • שבבי קוקוס מגוררים

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מניחים את הקמח בקערה, יוצרים בו גומה ויוצקים לתוכה ביצה, מים, חמאה ומלח. לשים ומוסיפים קמח, אם דביק מדי. מחלקים לכדורים, משמנים, עוטפים בניילון ו"שוכחים" לשעתיים.

2. מרדדים כל כדור לעלה דק על משטח משומן.

3. מחממים מחבת עם חמאה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

4. הרכבת המנה: מניחים את הקרפ על משטח עבודה, מזלפים חלב מרוכז, מפזרים פירות ושבבי קוקוס ומקפלים כמו מעטפה על פי המסורת האסיאתית, או כמו לאפה על פי המסורת שלנו.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ