עוגת קצף-קצפת תפוחים

עדכון גרסה לעוגה נוסטלגית ואהובה, מעדן את המתיקות שלה באמצעות מרקחת תפוחים חמצמצה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת קצף-קצפת תפוחים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
4:30 שעות

עוגת קצף-קצפת, עוד אייקון ישראלי אהוב, סובלת לטעמי ממתיקות יתר. אז עידנתי את המתיקות באמצעות מרקחת תפוחים חמצמצה ואת הקצפת הוצאתי מהעוגה והגשתי בצד, ללא תוספת סוכר כמובן.

רכיבים

  • 30 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים

לבצק:

  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח

  • 30 מ"ל (½2 כפות) שמנת חמוצה

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

למלית תפוחים:

  • 3 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ

  • 20 גרם חמאה

  • 10 גרם (2 כפיות) סוכר חום כהה

  • 1/2 כפית קינמון

למרנג:

  • 1 חלבון

  • 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר

  • 2 טיפות חומץ

  • 1/2 כפית קורנפלור

להגשה:

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-70 מעלות.

2. הכנת מרנג: מקציפים חלבון במהירות גבוהה לקבלת קצף רך. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד 5-7 דקות לקבלת קצף יציב. מוסיפים חומץ וקורנפלור ומקציפים שלוש דקות במהירות גבוהה.

3. משרטטים עיגול בקוטר 20 ס"מ על נייר אפייה. הופכים את הנייר כך שהדיו יגע בתבנית האפייה. מעבירים את המרנג היציב למרכז העיגול בעזרת כף ומורחים בעדינות לפי הקווים.

4. אופים שלוש שעות עד שהמרנג קשה ויבש לחלוטין. מצננים, עוטפים את התבנית ושומרים בטמפרטורת החדר.

5. הכנת הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד.

6. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לעיגול בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגול בקוטר 20 ס"מ בעזרת רינג ומניחים בתבנית בקוטר 20 ס"מ (אין צורך לשמן). מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות או עד השימוש.

7. הכנת המלית: שמים במחבת את כל החומרים ומבשלים כ-10 דקות עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט אך עדיין שומרות על צורתן. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מפזרים מחצית מכמות אבקת השקדים על הבצק שבתבנית. מניחים עליה את התפוחים, מהדקים אותם מעט לבצק ומפזרים מעל את יתרת אבקת השקדים.

10. אופים 20 דקות עד שאבקת השקדים מזהיבה. מצננים ושומרים את העוגה במקרר.

11. לפני ההגשה: מניחים את המרנג על העוגה.

12. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומגישים לצד העוגה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ