קינוח קל ומהיר: פירות בטפיוקה ומרק קוקוס קר
מנה אחרונה מרעננת שכיף לסיים איתה ארוחה מרובת מנות
אורן גולדווסר
אורן גולדווסר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
20 דקותפירות בטפיוקה ומרק קוקוס קר.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
רכיבים
100 גרם טפיוקה יבשה
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) מים
50 גרם (כרבע שורש) ג’ינג’ר מגורר
4-6 גבעולי למון גראס ירוקים או נצר אחד קצוץ
3 עלי קפיר ליים
למרק:
1 קופסה (400 גרם) קרם קוקוס
להגשה:
פירות טריים
פתיתי קרח כתוש (לא חובה)
הוראות הכנה
1. הכנת הטפיוקה: מרתיחים סיר עם הרבה מים. מוסיפים טפיוקה ומבשלים 10 דקות ברתיחה חזקה. מסננים ומקררים במי קרח.
2. הכנת הסירופ: מבשלים סירופ מסוכר, מים, ג’ינג’ר, למון גראס וקפיר ליים. מקררים.
3. הכנת המרק: מערבבים כוס סירופ, כוס קרם קוקוס וכוס פניני טפיוקה מבושלות ומסוננות.
4. הרכבת המנה: יוצקים מהמרק על פירות. אפשר לפזר קרח כתוש.