עוגת מוס שוקולד כיפתית

עוגה רכה ונימוחה, המבוססת על מוס שוקולד עשיר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת מוס שוקולד כיפתית.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
2:30 + לילה

מצריכה הכנה מראש והקפאה, כשאת הציפוי מכינים למחרת. התוצאה שווה בהחלט.

רכיבים

  • 1 טורט שוקולד בקוטר 20 ס"מ ובעובי 1 ס"מ

למוס:

  • 1/3 כוס מים

  • 3 ביצים גדולות

  • 275 גרם שוקולד מריר 63% מוצקי קקאו קצוץ

  • 35 גרם חמאה

  • 2 מכלי שמנת מתוקה

 

  • 1 כף גלוקוזה

  • 150 גרם שוקולד מריר 63% מוצקי קקאו קצוץ

לציפוי:

     

    • 1/2 מכל שמנת מתוקה
    • 1 כף גלוקוזה
    • 150 גרם שוקולד מריר 63% מוצקי קקאו קצוץ

    הוראות הכנה

    1. הכנת המוס: שמים בסיר סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5-7 דקות על אש בינונית, עד שמתקבלות בועות. אם יש מדחום סוכר, יש להביא לטמפרטורה של 121 מעלות.

    2. מקציפים ביצים כשתי דקות עד שהן מגדילות מעט את נפחן. יוצקים בהדרגה את סירופ הסוכר וממשיכים להקציף כשבע דקות, עד שהתערובת מתקררת.

    3. במקביל, ממיסים שוקולד וחמאה (במיקרו או על בן מארי). מקפלים לתערובת הביצים והסירופ סוכר. מצננים לטמפרטורת החדר.

    4. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מקפלים לתערובת השוקולד.

    5. הרכבת העוגה: יוצקים מוס שוקולד עד גובה מחצית מתבנית הבומב. מניחים פרוסה דקה של טורט שוקולד בקוטר הרצוי ובעובי 1 ס"מ. מרטיבים היטב את פרוסת הטורט בסירופ סוכר ויוצקים את יתרת המוס עד סוף התבנית. מניחים שכבה נוספת של טורט. מרטיבים במעט סירופ סוכר ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

    6. הכנת הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וגלוקוזה. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. שמים בצד ל-10 דקות.

    7. הגשה: משחררים את העוגה על ידי הרטבת התבנית במים חמים. מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעל את השוקולד המומס, לכיסוי מושלם של העוגה. מעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפחות.

    לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

    תגובות

    הזינו שם שיוצג באתר
    משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ