יויו עם מלית שקדים

בפורים או בכל מועד, מתכון לעוגיות יויו ממכרות מדי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יויו עם מלית שקדים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה + השרייה

הבצק צריך מנוחה בכדי להיות נוח לעבודה.

חשוב: אל תתפתו להוסיף קמח במהלך הלישה גם אם הבצק נראה דביק.

רכיבים

לבצק:

  • 5 ביצים

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • מעט קליפת לימון קליפת לימון מגוררת

  • 750 גרם (5 כוסות ו½5 כפות) קמח קמח מנופה

  • 2 שקיות אבקת אפייה

לסירופ:

  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר

  • 360 מ"ל (½1 כוסות) מים

  • 1 קליפת לימון קליפה מגוררת מלימון

  • 1 כף מיץ לימון מיץ לימון סחוט טרי

למלית:

  • 200 גרם שקדים שקדים קלופים

  • 2 כפות סוכר

  • 1 שקית סוכר וניל

  • 50 גרם חמאה חמאה (או מחמאה) בטמפרטורת החדר

  • 1 כפית תמצית שקדים

  • 1 כפית מי ורדים

לטיגון עמוק:

  • שמן

לציפוי:

  • קוקוס טחון

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מערבלים ביצים בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות בינונית עד שהתערובת הופכת בהירה ותופחת מעט. מוסיפים שמן, אחר כך סוכר, אחר כך קליפת לימון - כל מרכיב לחוד - ומערבלים כשתי דקות.

2. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות לתערובת הביצים תוך כדי ערבול. מוסיפים בכל פעם כף, וכשהיא נטמעת מוסיפים עוד כף. הבצק יתקבל חלק ודביק מאוד. מכסים במגבת ומניחים בצד לשעה וחצי.

3. הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים עם סוכר וקליפת לימון בסיר על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-40 דקות עד שמסמיך מאוד ומתקבל מרקם של דבש. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מסירים מהכיריים.

4. הכנת מלית השקדים: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לעיסה דביקה ואחידה.

5. הכנת עוגיות היויו: מחממים שמן עמוק בסיר רחב לחום בינוני. אם הסירופ הוכן מראש, מחממים אותו. מכינים קערה עם הקוקוס הטחון.

6. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים בעזרת האצבע על כף היד. מניחים 1/2 כפית מלית במרכז וסוגרים את הקצוות בצביטה. מכדררים את הבצק ממש כמו קובה - עגולה או מוארכת.

7. מטגנים מיד כארבע דקות להזהבה. טובלים בסירופ החם ומגלגלים בשבבי קוקוס.

8. מגישים או שומרים בכלי אטום עד שלושה ימים מחוץ למקרר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ