עוגיות שקדים עם בריכות ריבה
עוגיות עדינות, צבעוניות ומקסימות, והכי חשוב - פשוטות להכנה

עוגיות עדינות, צבעוניות ומקסימות, והכי חשוב - פשוטות להכנה.
רכיבים
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
20 גרם (2 כפות גדושות) קורנפלור
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
30 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעט תמצית שקדים
למילוי:
ריבה חלקה מסוגים שונים (למשל: תות, משמש, פסיפלורה, שזיפים)
שקדים פרוסים
הוראות הכנה
1. מערבלים קמח, קורנפלור ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שמתקבלת אבקה אחידה. מוסיפים שקדים קצוצים, תמצית שקדים וחמאה ומערבלים. מפסיקים את פעולת המיקסר מיד כשהחומרים מתחברים לבצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעצבים לכדור. מקמחים קלות ומצננים חצי שעה במקרר.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים גומה קטנה במרכז כל עוגיה. ממלאים כל גומה במעט ריבה ומקשטים בפרוסת שקד.
5. אופים כחצי שעה או עד שהעוגיות זהובות בהירות. מאחסנים בשכבה אחת בכל אטום.