ברד פודינג גבינות עם עגבניות וזיתים
מאפה מהיר שמתאים לבוקר שאחרי סעודה: אוספים לחם, ירקות וזנבות גבינה שנשארו, מערבבים את הכל ושולחים לתנור
רכיבים
1 חלה או כיכר לחם (לא משנה מאיזה סוג) מאתמול
למלית רויאל:
3 ביצים
2 חלמונים
2 כוסות חלב (500 מ"ל)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל ד'יזון חלק
לקראמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2.5 כפות סוכר (30 גרם)
1 כוס + כף קמח (150 גרם)
1/2 כפית מלח
2 כפות זעתר יבש
להרכבה:
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים חצויים
150 גרם גבינת פטה של המאירי מפוררת
להגשה:
150 גרם ריקוטה מפוררת
חופן עלי מיקרו בזיליקום
הוראות הכנה
1. הכנת מלית הרויאל: טורפים בקערה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת חלקה.
2. בוצעים את החלה לחתיכות גסות, מניחים בתבנית, יוצקים מעל את המלית ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר להשאיר את התערובת במקרר עד ארבע שעות).
3. הכנת הקראמבל: מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים-מפוררים בידיים לפירורים דקים.
4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. מוציאים את החלה מהמקרר, מעבירים לתבנית, דוחפים פנימה ומעל עגבניות שרי, זיתים וגבינה.
6. מפזרים מעל את הקראמבל ואופים 30-40דקות עד שהברד פודינג שחום.
7. מפזרים מעל ריקוטה ועלי מיקרו.