ברד פודינג גבינות עם עגבניות וזיתים

מאפה מהיר שמתאים לבוקר שאחרי סעודה: אוספים לחם, ירקות וזנבות גבינה שנשארו, מערבבים את הכל ושולחים לתנור

קרן אלה גפן ויעל סלע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרן אלה גפן ויעל סלע
ברד פודינג גבינות עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה וקראמבל זעתר של קרן אלה גפן ויעל סלע.צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

  • 1 חלה או כיכר לחם (לא משנה מאיזה סוג) מאתמול

למלית רויאל:

  • 3 ביצים

  • 2 חלמונים

  • 2 כוסות חלב (500 מ"ל)

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית חרדל ד'יזון חלק

לקראמבל:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 2.5 כפות סוכר (30 גרם)

  • 1 כוס + כף קמח (150 גרם)

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 כפות זעתר יבש

להרכבה:

  • 2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים

  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים חצויים

  • 150 גרם גבינת פטה של המאירי מפוררת

להגשה:

  • 150 גרם ריקוטה מפוררת

  • חופן עלי מיקרו בזיליקום

הוראות הכנה

1. הכנת מלית הרויאל: טורפים בקערה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת חלקה.

2. בוצעים את החלה לחתיכות גסות, מניחים בתבנית, יוצקים מעל את המלית ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר להשאיר את התערובת במקרר עד ארבע שעות).

3. הכנת הקראמבל: מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים-מפוררים בידיים לפירורים דקים.

4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

5. מוציאים את החלה מהמקרר, מעבירים לתבנית, דוחפים פנימה ומעל עגבניות שרי, זיתים וגבינה.

6. מפזרים מעל את הקראמבל ואופים 30-40דקות עד שהברד פודינג שחום.

7. מפזרים מעל ריקוטה ועלי מיקרו.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ