קרם גבינה ומרנג לימון

בכל מנה יש בסך הכל שלושה או ארבעה ביסים, אבל אילו ביסים - רכים, אווריריים ועם נימה עדינה של חמצמצות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרם גבינה ומרנג לימון.
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות+3 שעות התייצבות

מרנג הוא הרבה יותר מהנשיקות היבשות שאנחנו זוכרים מהילדות. מדובר ברובוטריק שיכול להפוך לקרם קטיפתי, מוס אוורירי, בסיס פריך לעוגה או קינוח רושם זריז. מי שמעדיף הגשה מוקפדת יכול לצנן את המוס בכלי הגשה אישיים.

קנו ברנר - אם עדיין אין ברשותכם מכשיר כזה ואתם אוהבים להכין קינוחים - פסח הוא עיתוי מושלם לפרגן לעצמכם מתנה. זה עולה פחות מ-100 שקל ונמכר בכל חנות המתמחה באפייה. ברנר ייתן לקינוחים את סימני החריכה היפים בלי להרוס את המרקם.

רכיבים

לקרם גבינה:

  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 3 מיכלים (675 גרם) גבינת שמנת

למרנג לימון:

  • 60 גרם (מ-2 ביצים בינוניות) חלבוני ביצה

  • 80 גרם (1/3 כוס וכף) סוכר

  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים

הוראות הכנה

1. הכנת קרם גבינה: מערבבים ג'לטין ב-70 מ"ל (1/4 כוס ועוד כף) מים קרים ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את המים.

2. מביאים לרתיחה 200 מ"ל שמנת מתוקה ומסירים מהכיריים. מערבבים פנימה את הג'לטין עד שהוא נמס לגמרי. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. שמים בקערת מיקסר את תערובת השמנת והג'לטין. מוסיפים את יתרת השמנת וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק. מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.

4. הכנת מרנג לימון: מבשלים חלבונים וסוכר על בן מארי תוך כדי טריפה כחמש דקות עד שהתערובת מגיעה לחום גוף.

5. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית כשבע דקות לקבלת מרנג יציב ומבריק. מקפלים בעדינות קליפת לימון לתוך המרנג בעזרת לקקן.

6. הרכבת הקינוח: מניחים בכל כלי הגשה שתי כפות קרם ומעליו כף מרנג. חורכים את המרנג בעזרת ברנר ומגישים מייד. אפשר לעטר בקליפת לימון מגוררת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ