עוגיות פולנטה עם גלידת וניל

עוגיות סנדוויץ' תירס קלילות שמזכירות בטעמן קורנפלקס. הן מבוססות על פולנטה טחונה שנוספה לבצק העוגיות

עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
עוגיות פולנטה עם גלידת וניל של עופר בן נתן.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

  • 110 גרם (3/4 כוס) פולנטה דקה (אינסטנט)

  • 220 גרם חמאה רכה

  • 300 גרם סוכר לבן (1/2 1 כוסות)

  • 1 ביצה

  • 220 גרם קמח (1/2 1 כוסות + כף)

  • 1 כפית מלח

  • 4 גרם אבקת אפייה (כפית גדושה)

הוראות הכנה

1. טוחנים את הפולנטה במעבד מזון או במטחנת תבלינים עד לקבלת אבקה דקה.

2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, פולנטה טחונה, מלח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לשק זילוף ללא צנטר ומזלפים כיפות ברווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כדאי להכניס את התבנית למקרר או למקפיא לפני האפייה כדי שהעוגיות ישמרו על צורתן.

4. מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים את העוגיות כ־12 דקות עד שהן יציבות. מצננים היטב.

5. מניחים על מחצית מהעוגיות כף גלידת וניל וסוגרים עם שאר העוגיות ליצירת סנדוויצ'ים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ