נוסטלגיה טעימה: עוגיות לב ריבה

הן קטנות, מתוקות ופשוטות, ותמיד טוב שתהיה בארון קופסה מהן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות לב ריבה של אבה הנסן. צילום: לירון אלמוג

רכיבים

  • 300 גרם חמאה

  • 125 גרם סוכר

  • 500 גרם קמח

  • 10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

  • 1 ביצה בגודל מדיום

  • 200 גרם ריבה איכותית בטעם הרצוי, למילוי

  • אבקת סוכר לזרייה מעל

הוראות הכנה

1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות אטית עד קבלת בצק אחיד.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לכל הפחות.

3. מניחים את הבצק בין שני דפי אפייה ומרדדים לעובי הרצוי. מפרידים את הבצק מנייר האפייה וקורצים בעזרת חותכן עוגיות בצורת לב. בחצי מכמות העוגיות קורצים עיגול במרכז העוגייה.

4. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-210 מעלות (תלוי בתנור) ואופים כ-7-8 דקות עד קבלת צבע זהוב.

5. מניחים לעוגיות להצטנן ולאחר מכן יוצרים סנדוויצ'ים: מורחים את הריבה על העוגיות ללא החור וסוגרים בחלק המחורר. מפזרים אבקת אפייה במסננת על העוגיות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ