קרן אלה גפן ויעל סלע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרן אלה גפן ויעל סלע
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות
פודינג אורז, צימוקים וסילאן של קרן אלה גפן ויעל סלעצילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

לפודינג:

  • 1 כוס אורז עגול אורז עגול

  • 360 מ"ל (½1 כוסות) מים

  • 1 ליטר חלב

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לקראסט סילאן:

  • 2 כפות חמאה מומסת

  • 3 כפות סילאן

  • קורט קינמון

  • ½1 כוסות שיבולת שועל שלמה

להגשה:

  • 3 כפות סילאן

  • 100 גרם אוכמניות טריות (לא חובה)

  • 50 גרם צימוקים בהירים

  • 50 גרם חמוציות או זרשק

  • 100 גרם דובדבני אמרנה

הוראות הכנה

1. שמים בסיר גדול אורז ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה שבע דקות. מוסיפים קליפת תפוז. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מחכים קצת ומערבבים שוב. כך ממשיכים בערך 45 דקות עד שהנוזל נספג.

2. מוסיפים סוכר ומערבבים עוד חמש דקות.

3. בינתיים, מכינים את הקראסט: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מערבבים כל חומרי הקראסט בקערה ומניחים בתבנית.

5. אופים 20 דקות עד להשחמה קלה, מערבבים מדי פעם.

6. כשהפודינג מוכן, יוצקים לקערות הגשה, מפזרים מעל את הקראסט, צימוקים ואמרנה ומזלפים מעל סילאן. מגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר. אם שומרים במקרר מצמידים לקרם ניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ