לבבות שוקולד על מקל

ממתק שוקולד איכותי ומרשים, בלי כל הבלגן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לבבות שוקולד.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות

כדי ששוקולד יהיה מבריק וקשה, שוקולטיירים מקצועיים מחממים ומקררים אותו בתהליך קפדני שנקרא טמפרור (טמפרינג). הפטנט שלנו: טמפרור “לפי העין” עם שוקולד איכותי ובלי כל הבלגן. לפני ההכנה חשוב להצטייד במקלות סוכרייה ובתבנית פלסטיק בצורת לבבות (היא עולה קצת יותר מעשרה שקלים שקל בחנויות אפיה ושווה את ההשקעה).

גיוון: תבניות פלסטיק לשוקולד אפשר למצוא בחנויות מתמחות ובמחירים נוחים (עד 20 שקל), אולם אפשר להכין שוקולד על מקל גם ללא תבנית. פשוט יוצקים עיגולי שוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה וממקמים מקל בתחתית העיגול.

רכיבים

  • 130 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)

לזיגוג (רויאל אייסינג):

  • 1 חלבון

  • 1 כפית מיץ לימון

  • 200 גרם (כוס) אבקת סוכר

  • טיפות אחדות של צבע מאכל (לא חובה)

הוראות הכנה

1. הכנת הסוכריות: שומרים 30 גרם שוקולד מריר בצד וקוצצים גס את היתר.

2. ממיסים את השוקולד הקצוץ בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי) רק עד שהוא חלק ואחיד.

3. מסירים מהכיריים ומוסיפים את השוקולד ששמרנו. הוא מסייע להוריד את הטמפרטורה. מערבבים במרץ כשלוש דקות עד שהשוקולד מסמיך, מצטנן מעט ומקבל צבע מעט מט.

4. מחממים את השוקולד שוב שניות אחדות על בן מארי ומסירים מהכיריים. טובלים סכין נקי בשוקולד ומחכים שלוש דקות. אם השוקולד התקשה והוא מבריק וחלק - הצלחנו. אם השוקולד לא מתגבש, מערבבים אותו במרץ עוד כמה דקות מעל הבן מארי ובודקים שוב.

5. מוציאים את מה שנשאר מגוש השוקולד שהוספנו קודם ויוצקים את השוקולד המומס לתבניות. ממקמים את מקלות הסוכרייה במרכז ומניחים לשוקולד להתקשות כשעה.

6. הכנת הזיגוג: מערבבים את כל החומרים בקערה למרקם סמיך ונוח לזילוף. במידת הצורך מוסיפים אבקת סוכר להסמכה או מים לדילול. מכסים היטב עד השימוש (הזיגוג מתקשה במגע עם האוויר).

7. מזגגים: מחלצים את השוקולד מהתבניות ומניחים על משטח עבודה. מעטרים בזיגוג או טובלים בו את הלבבות ומייבשים כשעתיים. מאחסנים בטמפרטורת החדר. את הזיגוג שנותר שומרים מכוסה במקרר או במקפיא.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ