סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון

קינוח סתווי מושלם. מגישים מיד בתום ההכנה, כדי לשמור על הגובה מעורר הרושם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
1 שעה

ביום שאחרי פני הסופלה נפולים ומבוישים, אך עדיין מדובר ביופי של עוגות גבינה אישיות.

רכיבים

לסופלה:

  • 200 גרם גבינה לאפייה 3%

  • 100 גרם גבינת שמנת 3%

  • 2 כפות דבש

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 2 חלמונים

  • 60 גרם (1/2 כוס) קורנפלור

  • 30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר

  • 3 חלבונים בטמפ’ החדר

לסירופ קינמון:

  • 1/2 כוס מים

  • 1/4 כוס סירופ אגבה אורגני (או סוכר חום)

  • 1/4 כוס סוכר חום

  • 1 כוכב אניס

  • 1 מקל קינמון

להגשה:

  • אבקת סוכר

  • מעט צנוברים קלויים וקצוצים גס

הוראות הכנה

1. הכנת הסירופ: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר ומצמצמים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שמגיעים למרקם בסמיכות של סירופ מייפל. מצננים מחוץ למקרר (מוציאים את התבלינים).

2. הכנת הסופלה: מערבבים גבינות, דבש, קליפת לימון מגוררת, חלמונים, מחצית מהקורנפלור ומחצית מאבקת הסוכר בקערה לתערובת אחידה. מעבירים לחצי שעה למקרר (הקירור יסייע להתפחה).

3. מחממים תנור ל-220 מעלות.

4. מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש מדי. מקפלים פנימה את יתרת הקורנפלור ואבקת הסוכר.

5. מקפלים 1/4 מקצף החלבונים לתערובת הגבינות עד להיטמעות. מקפלים את יתרת הקצף.

6. משמנים קעריות סופלה בחמאה, מפזרים מעט סוכר ומנערים שאריות. יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 מגובהם. מסדרים בתבנית שמלאה עד מחצית גובהה במים.

7. אופים כ-15 דקות, עד שהסופלה עולה מעל שפת הכלים ומשחים.

8. מוציאים מיד מהכלים ומגישים: עוברים בעדינות עם סכין סביב דפנות הכלי, הופכים בזהירות על כף היד, מניחים מאוד בזהירות צלחת קטנה הפוכה מעל והופכים הכל חזרה. יוצקים סביב סירופ קינמון וזורים אבקת סוכר וצנוברים קלויים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ