חטיפי חמאת בוטנים במלית תמרים

לשילוב המענג בין השוקולד לטעם המתוק-מלוח של הבוטנים מצטרפים התמרים שמוסיפים מרקם דחוס וטעם עמוק. בקיצור, הגילטי פלז'ר המושלם

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חטיפי חמאת בוטנים במלית תמרים של רות אוליבר
חטיפי חמאת בוטנים במלית תמרים של רות אוליברצילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות + הקפאה

חטיף שוקולדי הוא כל מה שצריך לפעמים בסיום ארוחה. עכשיו תחשבו על חטיפים כאלה, רק בגרסה ביתית - עם שוקולד, קוקוס, אגוזים, חמאת בוטנים וההרכב הסודי - תמרים מגולענים שנותנים את המתיקות המיוחדת שלהם ומוסיפים מרקם רך. מכינים את החטיפים בשכבות, מקפיאים ומקבלים את הביס המתוק המושלם. חטיף “ריסס” הוא הגילטי פלז’ר המושלם לאוהבי חמאת בוטנים. וכאן, לשידוך המושלם בין השוקולד לבוטנים מצטרפים גם התמרים שמוסיפים עומק טעמים.

רכיבים

למלית תמרים:

  • 1 חבילה (500 גרם) ממרח תמרים

  • 100 גרם בוטנים קלופים קלויים וגרוסים

  • 2 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים

  • 1 כף גדושה אבקת קקאו

לציפוי שוקולד:

  • 250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 200 גרם שוקולד חלב קצוץ

  • 100 גרם חמאה

הוראות הכנה

1. הכנת מלית תמרים: מניחים את כל החומרים בקערה ולשים כמו בצק עד לקבלת תערובת אחידה במרקם מוצק. מחלקים את התערובת לכדורים בקוטר כ-2 ס”מ.

2. הכנת הציפוי: מביאים לרתיחה בסיר על להבה בינונית שמנת עם שני סוגי שוקולד ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים מעט.

3. הרכבת החטיפים: מניחים מנג’טים בקוטר 3-4 ס”מ בתבניות מיני מאפינס (בעלות 24 שקעים).

4. יוצקים לכל מנג’ט כף גדושה ציפוי שוקולד ומרפדים בו את כל המנג’ט. מעבירים למקפיא לחמש דקות. מניחים בכל מנג’ט כדור תמרים ומועכים אותו קצת מתחת לגובה שולי המנג’ט.

5. יוצקים מעל שוקולד עד לקצה של המנג’ט. מעבירים למקפיא לשעתיים. מקלפים את המנג’טים מהחטיפים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ