עוגת וולש

עוגות אישיות קטנות ומושלמות. אחד מהמאכלים הלאומיים של אנגליה בזמן תה המנחה

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
וולש קייקס של שף תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 225 גרם (כוס ושני שליש) קמח תופח

  • 110 גרם חמאה חתוכה לקוביות

  • ½ כוס סוכר

  • חופן צימוקים שחורים קטנים (או פירות יבשים אחרים לבחירתכם)

  • 1 ביצה טרופה בגודל לארג'

  • חלב (לפי הצורך)

  • מעט חמאה לטיגון

להגשה:

  • אבקת סוכר

  • 1 מכל שמנת מתוקה עם 2-3 כפות אבקת סוכר, מוקצפים לקצפת

  • ריבה איכותית (למשל, תותים, פטל או אוכמניות) וחמאה

הוראות הכנה

1. מכניסים לקערת מעבד מזון את הקמח ואת קוביות החמאה. מפעילים בפולסים קצרים עד שהתערובת פירורית (כמו פירורי לחם). אפשר גם לערבב ידנית בקערה.

2. מוסיפים פנימה את הסוכר והביצה הטרופה וממשיכים בעיבוד בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים פנימה כף או שתיים של חלב (או יותר, לפי הצורך) וחופן צימוקים נדיב, עד שמתקבל כדור בצק.

3. מוציאים ממעבד המזון, משטחים קלות לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

4. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומעטיפת הניילון ומרדדים על גבי המשטח לעובי של כחצי ס"מ. קורצים בעזרת קורצן או כוס עיגולי בצק בקוטר של 7.5 ס"מ לערך.

5. מחממים מחבת ומוסיפים מעט חמאה (בערך כף). מניחים את עיגולי הבצק על המחבת החמה, ומבשלים בערך 2-3 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים יפה.
6. מסירים מהאש ומעבירים מיד לטבילה בסוכר היטב-היטב בשני הצדדים. מעבירים לצלחת לצינון.

7. הרכבת המנה: מגישים בצלחת מרכזית את העוגות ולצידן קעריות עם קצפת או חמאה רכה וקערת ריבה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ