עוגיות שומשום נוסטלגיות

מתכון של אימא שלי לעוגיות בטעם עז של שומשום, בלי טיפת טחינה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות שומשום.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות

יש לי שקית מלאה בגזרי נייר מצהיבים, שאספתי ממגירה במטבח של מאמא שרה שלי. רשומים בהם חלקי מתכונים או רק מצרכים, שצריך לנחש מה לעשות בהם. בכל פעם שאני מתגעגעת למשהו שהיא כבר לא מכינה או סתם מחפשת אתגר במטבח, אני פונה לשקית, מגרילה מתכון, מנסה, משפרת ומוסיפה... עד לאישור המתכון. הפעם הוגרל מתכון לעוגיות בטעם עז של שומשום, בלי טיפת טחינה.

רכיבים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 2 ביצים

  • 500 גרם (½3 כוסות וכף) קמח

  • 1 שקית אבקת אפייה

  • 150 גרם (1 כוס) שומשום

  • 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס

  • 2 שקיות סוכר וניל

  • 5 טיפות מי זהר

לציפוי:

  • 1 חלבון

  • סוכר או קוקוס

הוראות הכנה

1. מקציפים חמאה עם סוכר וביצים כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים. מחלקים ל-4 ומעצבים 4 גלילים בקוטר 2 ס”מ. מקפיאים לשעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

3. מורחים את הגלילים בחלבון ומגלגלים בסוכר או בקוקוס. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומסדרים את העוגיות בתבנית.

4. אופים כ-14 דקות, או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ