עוגיות לימון קלות ומהירות
לפני בוא האורחים שולפים מהמקפיא, מסדרים בתבנית ואופים. כשהאורחים מגיעים, כל הבית אפוף ריחות של מאפה טרי

מכינים את הבצק כמה ימים מראש ושומרים במקפיא. שוויצרים מוזמנים לאפות עוגיות ספורות בנוכחות האורחים, בשביל מקדם הריח.
רכיבים
200 גרם חמאה
80 גרם (1 שקית פחות כף גדושה) אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד
50 גרם (3 כפות) אגוזי לוז אגוזי לוז טחונים לאבקה
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
חלמון טרוף מביצה אחת
הוראות הכנה
1. מקציפים חמאה ואבקת סוכר לקצף בהיר במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים קליפת לימון, אגוזי לוז וקמח ולשים לבצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים נקניקים בקוטר של 4 ס”מ ועוטפים היטב בניילון נצמד. מאחסנים במקפיא.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא, ומסירים את הניילון. מגלגלים בחלמון טרוף ואחר כך בצלחת עם סוכר.
6. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1 ס”מ, ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מצננים ומגישים.