מוס ערמונים, מוס שוקולד לבן וקראנץ’ שוקולד מריר

הערמונים מעניקים כאן טוויסט מתוחכם ובוגר, שחסר לפעמים בקינוחי שוקולד. אל תיבהלו מרשימת המרכיבים, כל מה שצריך הוא להכין קצפת ואז לערבב אותה עם תוספות

אבי ביטון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי ביטון, שף אורח
שכבות מוס ערמונים, מוס שוקולד לבן וקראנץ’ שוקולד מריר.צילום: רונן מנגן, סגנון: רותם ניר

רכיבים

לבסיס הקצפת:

  • 500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן:

  • 400 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 150 מ”ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה

  • 2 חלמונים

למוס ערמונים:

  • 200 גרם ערמונים בוואקום או קלופים וקלויים

  • 360 מ”ל (½1 כוסות) חלב

  • 120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר

  • גרגירי מקל וניל

לקראנץ’ שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ

  • 50 גרם קורנפלקס

הוראות הכנה

1. הכנת בסיס הקצפת: מקציפים שמנת לקצפת יציבה ושומרים בקירור.

2. הכנת מוס שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם שמנת על בן-מארי עד לקבלת קרם אחיד. מקררים מעט וטורפים פנימה חלמונים. מקפלים פנימה קצת יותר ממחצית הקצפת שהכנו ושומרים בקירור.

3. הכנת מוס ערמונים: מבשלים את כל החומרים כ-10 דקות. טוחנים ומסננים. מצננים. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת ושומרים בקירור.

4. הכנת הקראנץ’: ממיסים שוקולד מריר על בן-מארי או במיקרוגל. מוסיפים קורנפלקס ומערבבים. יוצקים לתבנית רחבה, כך שתיווצר שכבה בעובי 1/2 ס”מ. כשהשוקולד מתגבש, קוצצים בסכין לפירורים דקים.

5. הרכבת המנה: יוצקים שכבות של מוס שוקולד לבן ומוס ערמונים בכוסות הגשה לסירוגין, מפזרים מעל את קראנץ’ השוקולד ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ