מרנג שקדים ורודים עם קרם לימון

השילוב של הטעמים המנוגדים - מרנג מתוק ופריך וקרם לימון חמצמץ - יוצר מנה קיצית אידיאלית, מתוקה אך קלילה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרנג שקדים ורודים עם קרם לימון.
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים+לילה במקרר

גיוון: את צבע המאכל האדום אפשר להחליף בסירופ פטל או סירופ רימונים

רכיבים

  • 100 גרם שקדים פרוסים

  • צבע מאכל אדום

  • מעט מים

למרנג: 

  • 2 חלבונים

  • 65 גרם (חצי כוס פחות שלוש כפות) סוכר

  • 50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר

  • 1 כפית קורנפלור

לקרם לימון: 

  • 6 חלמונים

  • 1 כוס סוכר

  • מיץ מחצי לימון

  • 125 גרם חמאה

  • קליפה מגורדת מלימון אחד

להגשה:

  • 6-8 אפרסקים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. הכנת שקדים ורודים: מערבבים שקדים עם צבע מאכל, לקבלת צבע ורוד. קולים בתנור כשבע דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומנמיכים את החום ל-105 מעלות.

3. הכנת מרנג: מקציפים חלבונים עם כף סוכר לקצף רך מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

4. מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור ומנפים מעל קצף החלבונים. מקפלים אותם לקצף בתנועות עטיפה.

5. משטחים את המרנג בעובי של חצי ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את השקדים ואופים במשך שעה וחצי. מוציאים מהתנור ומצננים במקום יבש.

6. הכנת קרם לימון: מערבבים חלמונים וסוכר בסיר ומוסיפים מיץ לימון. מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה (עורכים מבחן "כף עץ": מכניסים לסיר, אם היא יוצאת מצופה בשכבת בלילה, התערובת מוכנה). מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וגרד לימון ומערבבים היטב. מצמידים לקרם ניילון נצמד למניעת קרום ומניחים להתקרר.

7. קוצצים אפרסקים ושוברים את המרנג לשברים בגדלים שונים.

8. הרכבת המנה: ממלאים כלי הגשה בשכבת קרם לימון, עליה מפזרים מעט אפרסקים קצוצים ונועצים כמה שברי מרנג. מסדרים שכבות נוספות (קרם-אפרסקים-מרנג) עד לגובה הרצוי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ