טארט לימון קפוא על שיפוד

אירוח חברים למסיבה ביתית יכול להפוך למרשים יותר אם משקיעים בהגשה מיוחדת של המנות - כמו טארט לימון על מקל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט לימון קפוא על שיפוד של שף מושיקו גמליאלי.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3.5 שעות

שימו לב: מעבר לזמן ההכנה, יש לקחת בחשבון שיש צורך בלילה שלם לצורך ייצוב והקפאה

רכיבים

לקרם לימון:

  • 225 מ"ל מיץ לימון סחוט (1 כוס פחות כף)

  • 2 קליפות מלימונים שלמים, מגוררות

  • 215 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף גדושה)

  • 4 ביצים

  • 2 גרם ג'לטין

  • 1 כף מים

  • 250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

לשטרויזל שקדים:

  • 195 גרם קמח (1/3 1 כוס + כף)

  • 50 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס + כף)

  • קורט מלח

  • 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למרנג:

  • 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

  • 4 חלבונים (150 גרם)

הוראות הכנה

1. הכנת קרם לימון: שמים בסיר מיץ לימון, קליפת לימון וסוכר. טורפים את הביצים ומוסיפים לסיר. מבשלים את התערובת על אש קטנה־בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה (אם יש לכם מדחום לבישול – עד 76 מעלות).

2. מערבבים ג'לטין במים עד שהוא נמס וטורפים את התערובת אל תוך הסיר. מסננים את הקרם, מערבבים ומעבירים למקרר ל־24 שעות או למקפיא עד שהקרם יציב לגמרי.

3. מוסיפים חמאה ומעבדים את הקרם במעבד מזון עד שהוא אחיד ויציב. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

4. מוזגים את הקרם לתבניות להכנת קרחונים בצורת גלילים קטנים (ניתן להשיג בחנויות הסטוק). סוגרים את התבנית ומעבירים למקפיא ל־24 שעות.

5. הכנת שטרויזל שקדים: מעבדים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה עד שהחמאה נטמעת בתערובת ומתחילים להיווצר פירורי בצק. מחממים תנור ל־160 מעלות. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-14  דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

6. מחלצים את גלילי קרם הלימון מתוך התבניות ונועצים שיפוד בכל גליל. מגלגלים כל שיפוד בשטרויזל ומחזירים למקפיא לכשעה.

7. הכנת מרנג: ממסים סוכר וחלבונים תוך כדי טריפה בבן מארי עד שהסוכר נמס. מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהמרנג מצטנן לטמפרטורת החדר.

8. טובלים את שיפודי קרם הלימון עם השטרויזל במרנג עד שהם מצופים. צורבים את המרנג בברנר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ