מתוק לשבת: עוגת ספוג עם תותים
בסיס ספוג מבושם בסירופ, שמכינים עם ריבת תות, ועליו קרם מסקרפונה-לימון ותותים מתוקים. אפשר גם לקצר תהליכים

בסיס ספוג מבושם בסירופ, שמכינים עם ריבת תות, ועליו קרם מסקרפונה-לימון ותותים מתוקים של שיא העונה. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בטורט קנוי או בבסיס מרנג. במתכון, כפי שתראו מופיע קארד לימון, מעין פודינג או רפרפת שניתן לקנות מוכן, אבל להכין בבית. הנה המתכון הקל
רכיבים
לבסיס ספוג:
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
30 גרם חמאה מומסת
להברשה:
3 כפות ריבת תות
לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
100 גרם קארד לימון קנוי (להשיג בחנויות אפייה) או לפי המתכון המצורף במבוא
לציפוי:
1 סלסילה תותים
אבקת סוכר
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף תפוח ואוורירי. מקפלים פנימה קמח ובסוף חמאה מומסת.
3. יוצקים לתבנית ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים וחוצים לשתי שכבות.
4. מורחים על העוגה ריבת תות מדוללת במעט מים חמים (כדי שתיספג בעוגה). מניחים את הבסיסים זה על גבי זה.
5. מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים שמנת עם מסקרפונה וסוכר לקרם. מקפלים פנימה קארד לימון.
6. מורחים את הקרם על העוגה ומקפיאים לחצי שעה. מסדרים תותים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.