מקלעת שמרים פרג ותפוחים

הצטיידו בגלגלת פיצה או סכין טובה ושדרגו את מילוי הפרג הקלאסי בעזרת תפוחים חמצמצים ועיצוב מרהיב לבצק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקלעת פרג ותפוחים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3:30 שעות

צורת המקלעת הזו מאפיינת בדרך כלל מאפי בצק עלים ממולאים בבשר. המראה המצודד שלה עובד מצוין גם בעוגות שמרים, אולם מכיוון שבצק השמרים מעט יותר מאתגר לעבודה, כדאי להקפיא אותו ל-10 דקות לפני החיתוך כדי שהוא לא יימתח ויאבד צורה במהלכו.

רכיבים

לבצק:

  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח

  • 60 גרם (1/4 כוס + כף שטוחה) סוכר

  • 20 גרם שמרים טריים או 1 כף שטוחה שמרים יבשים

  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב

  • 80 מ”ל (1/2 גביע פחות כף) שמנת חמוצה 15%

  • 1 ביצה גדולה + 1 חלמון מביצה גדולה

  • קורט מלח

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית פרג:

  • 160 מ”ל (2/3 כוס) חלב

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 60 גרם (3 כפות) דבש

  • 60 גרם חמאה

  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון (לא חובה)

  • קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז

  • 200 גרם (2 כוסות) פרג טחון

  • 60 גרם (1/3 כוס + כף שטוחה) אגוזי מלך טחונים לאבקה

למלית תפוחים:

  • 4 תפוח עץ גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לשמיניות

  • 100 גרם חמאה

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 1/2 כפית תמצית וניל או משחת וניל

  • מיץ לימון מחצי לימון

  • קליפת לימון מגוררת

לסירופ סוכר:

  • 120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים

הוראות הכנה

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים למעט מלח וחמאה במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

2. מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר).

3. מכינים את מלית הפרג: מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש וחמאה בסיר בינוני. מוסיפים את שאר חומרי מלית הפרג ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים לחלוטין (אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד השימוש).

4. מכינים את מלית התפוחים: ממיסים בסיר חמאה, סוכר ווניל. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים שקופים ורכים אך עדיין יציבים. מצננים לחלוטין (אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד השימוש).

5. מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

6. מרכיבים את העוגה ומתפיחים שוב: חוצים את הבצק התפוח ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-2 מ”מ ובגודל 20-25 ס”מ. מסדרים במרכז כל מלבן מחצית ממלית הפרג לאורך הבצק וברוחב 8 ס”מ. מסדרים את מלית התפוחים על הפרג כשהם עומדים בשורות ותומכים זה בזה.

7. יוצרים בבצק חתכים אלכסוניים עם סכין חדה או גלגלת פיצה בעומק 8 ס”מ משני הצדדים לכל האורך במרווחים של 3-2 ס”מ. מניחים על המליות רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים. מניחים את המקלעות בתבניות משומנות היטב. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות.

9. טורפים טורפים ביצה, חלמון ומלח ומורחים על המקלעות.

10. אופים כ-25 דקות עד שהמקלעות מזהיבות.

11. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס היטב ומורידים מהאש. 

12. מברישים את העוגות החמות בסירופ המצונן ומצננים לפני ההגשה. שומרים את העוגות עטופות עד יומיים בטמפרטורת החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ