חיתוכיות טופי ואגוזי פקאן

חיתוכיות נפלאות הנאפות בשני שלבים: קודם שכבת בצק פריך ואחר כך הכל יחד. מתכון של השף קונדיטור מיקי שמו

מיקי שמו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיתוכיות טופי ואגוזי פקאן
מיקי שמו
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות

תוספת קליפת לימון מקפיצה את טעמי האגוזים והטופי ונותנת רעננות.

גיוון: מחליפים את אגוזי הפקאן במיקס של אגוזים באותו משקל (שקדים, קשיו, אגוזי לוז ועוד)    

רכיבים

חומרים לבסיס:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר מנופה

  • 1 חלמון חלמון מביצה גדולה

  • קורט מלח

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח מנופה

למלית:

  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • קורט מלח

  • 300 גרם (3 כוסות) אגוזי פקאן שלמים

הוראות הכנה

1. מכינים את הבסיס: שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.

2.  מוסיפים לקערת המיקסר חלמון, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20 על 30 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.

6. אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

7. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים ומערבבים מדי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות לאחר הרתיחה עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ ורואים שהתערובת מכסה אותה בצורה אחידה). מסירים מהכיריים, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם עטופים בתערובת הסוכר.

8. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים בעזרת מרית.

9. אופים 18-15 דקות עד שתערובת הטופי מבעבעת. מצננים כ-3 שעות לפני החיתוך.

10. מחלצים את הפאי מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין משונן.

11. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ