בראוניז שוקולד-לימון מושחתים

בראוניז שוקולד-לימון מושחתים, במיוחד לאלה שאוהבים את קינוח השוקולד שלהם עם גוונים חמצמצים ברקע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בראוניז שוקולד-לימון מושחתים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

יום אחד הציעו לי לטעום שוקולד עם לימון ושקדים. לקחתי ביס בחשדנות והתאהבתי! לטעמי זה אחד השילובים המקוריים והטעימים ביותר של פירות ושוקולד, שעוקף בקלות את השוקולד-תפוז הנצחי. הבראוניז האלה מביאים את שילוב הטעמים הזה לשיא של שחיתות ופינוק.

דבר הטועמים: גם אנחנו הרמנו גבה, אבל החלטנו לתת למתכון הזה צ’אנס. הוקסמנו מהביס הראשון. החיבור עובד, במיוחד לאלה שאוהבים את השוקולד שלהם עם גוונים חמצמצים ברקע. שווה לנסות גם אם הקונספט נראה לכם מוזר - יש סיכוי טוב שתתאהבו בו.

רכיבים

לקרם לימון (lemon curd):

  • 3 חלמונים

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ לימון

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 1 כף קורנפלור

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ

  • 200 גרם חמאה

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח

  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו

  • קורט מלח

  • 3 ביצים

הוראות הכנה

1. מכינים קרם לימון: טורפים את מרכיבי הקרם בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות עד להסמכה ומצננים.

2. מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל.

4. מקציפים ביצים, וניל וסוכר כ-3-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בעזרת כף עץ או מרית רק עד למרקם אחיד. נזהרים מערבוב יתר.

5. יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומורחים עליה את קרם הלימון. מערבבים מעט את שתי הבלילות בעזרת סכין (כמו בהכנת עוגת שיש). משתדלים לכסות את רוב הקרם בבלילת הבראוניז, כדאי להגן עליו מחריכה באפייה.

6. אופים כ-25 דקות, אם כי מומלץ לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות. היא מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח מאוד. מצננים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ