פודינג אורז עם מסקרפונה

אורז בגוונים של קיץ, צבוע בוורוד בעזרת דובדבני אמרנה ופירות יער, סמיך ועשיר בזכות מסקרפונה. התוצאה: משהו בין פודינג לגלידת שמנת מפנקת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פודינג אורז עם מסקרפונה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
0:45 דקות

המרקם הקטיפתי והטעם הניטרלי של פודינג האורז הופכים אותו לזיקית קולינרית, שיודעת ללבוש כל גוון טעם שתרצו להעניק לו. כאן רציתי לתת לאורז גוונים אמיתיים של קיץ וצבעתי אותו בוורוד פסטלי בעזרת דובדבני אמרנה ופירות יער. המסקרפונה העשירה את המרקם.

באיזה אורז משתמשים?

כמעט בכל מקום שבו אוכלים אורז מכינים גם פודינג אורז ובכל מקום משתמשים בסוג אחר של אורז – בהודו זה אורז בסמטי, שמביא את הניחוח האופייני לו ואחראי למרקם הגרגרי; בתאילנד הולכים על אורז דביק (שנקרא גם גלוּטינוס ואפשר למצאו בחנויות אסיאתיות); באירופה ובדרום אמריקה משתמשים באורז ארוך או אורז עגול. לטעמי האורז העגול הוא המוצלח מכולם משום שיש לו יכולת לספוח נוזלים ולהישאר רך ועסיסי בלי להתפרק לחלוטין.

רכיבים

  • 1 כוס אורז עגול

  • 3 כוסות מים

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 1 ליטר חלב

  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז

  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה

  • 150 גרם (כ-1/2 קופסה) פירות יער אדומים קפואים מופשרים עם הנוזלים

  • 100 גרם (כ-1/2 כוס) דובדבני אמרנה עם הנוזלים

להגשה:

  • 100 גרם פירות יער טריים

  • 100 גרם (כ-1/2 כוס) דובדבני אמרנה עם הנוזלים

הוראות הכנה

1. הכנת אורז בחלב: מביאים לרתיחה מים עם אורז בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך מאוד והנוזלים נספגים.

2. מוסיפים סוכר, חלב וחלב מרוכז מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים נספגים והתערובת מסמיכה (ומזכירה ריזוטו, רק רטובה יותר). מסירים מהכיריים.

3. מוסיפים מסקרפונה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מוסיפים פירות יער ודובדבנים ומערבבים.

4. יוצקים לכלים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים עד 3-4 ימים מכוסה במקרר.

5. הרכבת המנה: מערבבים בקערה פירות יער ודובדבני אמרנה עם הנוזלים. מסדרים על כל מנה מתערובת הפירות עם הנוזלים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ