מתכון לעוגת גזר חורפית של מטרלו

כשבעין זיוון קר עד קיפאון והרוחות מנשבות למרגלות החרמון, מה אופה אוהב לנשנש בביתו החמים יחד עם הקפה? עוגת גזר פשוטה וטעימה

עדי פרץ, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גזר של עדי פרץ ממטרלו בעין זיוון
עדי פרץ, אופה אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(29)
דרגת קושי:
קל
מנות:
אינגליש קייק

בימים אלה קר עד מוות בקיבוץ עין זיוון, לכן כשאנשים סגורים בבתים - גם אופה בעל בית קפה ומאפייה רוצה לנשנש משהו ליד הקפה שלו. עוגת גזר היא תמיד הפתרון הטוב. עוגת גזר בגרסה הביתית בתבנית אינגליש קייק, הצעתי: הכפילו מראש את כמות החומרים והכינו תבנית גדולה יותר.

רכיבים

לעוגה:

  • 2 ביצים+ חלמון

  • 150 גרם (כוס פחות חמש כפות) סוכר

  • 50 גרם (5 וחצי כפות) אבקת סוכר

  • 90 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) שמן חמניות

  • 200 גרם (4 יחידות) גזר מגורר

  • חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח

  • כפית אבקת אפייה

  • כפית סודה לשתייה

  • כפית קינמון

  • רבע כפית אגוז מוסקט

לקרם שמנת:

  • 200 גרם גבינת שמנת

  • 85 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

  • 70 גרם חמאה מומסת

  • כף שמנת מתוקה

לקישוט:

  • פיסטוק קלוי טחון / שבור גס (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומניחים בצד.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים והסוכרים, עד להקצפה בינונית, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב למשך דקה.

מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר וממשיכים לערבב עד הטמעתם בבלילה. מקפלים את החומרים היבשים לתוך התערובת ומעבירים לתבנית.

אופים בחום של 165 מעלות למשך 35 דקות (או עד שמרכז העוגה אינו רוטט במבחן הקיסם). מוציאים ומצננים.

הכנת זיגוג קרם שמנת:

מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת קרם חלק. 

לאחר שהעוגה הצטננה מעט יוצקים מן הקרם עליה ומכסים את חלקה העליון. ניתן לפזר מעל פיסטוק קלוי טחון.

עוגת גזר של עדי פרץ ממטרלו בעין זיווןצילום: עדי פרץ

_____

עדי פרץ, הוא אופה ובעלים של בית הקפה/קונדיטוריה מטרלו בקיבוץ עין זיוון

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ