עוגת ריקוטה עם אגסים והל של דור משה
שילוב של ריקוטה ושמנת חמוצה בעוגה בחושה לא רק שמעניק לה מרקם רך וענני אלא גם מוסיף לחות ועסיסיות. במקרה הנוכחי תוספת של כפית הל משדרגת את העוגה כפליים

אני משוגע על עוגות בחושות עם ריקוטה. הריקוטה, יחד עם השמנת החמוצה מניבה עוגה עם מרקם רך וענני, אבל גם לח ועסיסי. הפעם הוספתי לעוגה אגסים, גרידת לימון והל, שמשתלבים מעולה ביחד. המכורים להל מוזמנים להוסיף לעוגה כפית נוספת של הל.
רכיבים
120 גרם חמאה רכה
250 גרם (מכל סטנדרטי) גבינת ריקוטה
100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה
200 גרם (כוס אחת) סוכר
2 ביצים + 2 חלמונים מביצה בגודל L
2 כפות מיץ לימון
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית וניל
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות הל טחון טרי
2 אגסים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
¼ כוס שקדים פרוסים
הוראות הכנה
מרפדים את תחתית התבנית עם נייר אפייה ומשמנים עם חמאה את הדפנות. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
הכנת העוגה:
בקערה גדולה טורפים את החמאה, הריקוטה, השמנת החמוצה והסוכר. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים, הווניל, מיץ וגרידת הלימון וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה, המלח וההל. מוסיפים את התערובת לקערה עם החומרים הרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את האגסים ומקפלים להטמעתם בתערובת. משטחים את התערובת בתבנית ומפזרים את השקדים. אופים כ-35-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
__
דור משה הוא בעל בלוג האפייה "פאי בריבוע"