עוגת תפוזים וג'ינג'ר של קרן אגם

כמו עוגת תפוזים קלאסית של אמא רק עם שדרוג קטן שלוקח אותה לכיוון קצת אחר

קרן אגם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוז ג'ינג'ר
קרן אגם
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

עוגות תפוזים הן בסיס האפייה אצלי. עוד מביתה של אמי, היו אלה עוגות ששופכים עליהן מיץ עם יציאתן מהתנור, והן לחות ורכות שאי אפשר להפסיק לנשנש. אם מוסיפים קצת ג'ינג'ר מגורר לעוגה הקלאסית זה משדרג אותה כל כך.

עוגת תפוזים עם ג'ינג'ר של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

העוגה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24, אבל כדאי להשקיע בתבנית קוגלהוף מעוצבת למראה חגיגי, כמו בתמונה.

רכיבים

  • 4 ביצים גודל L

  • 1/4+1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן

  • 3/4 כוס (150 מ"ל) שמן קנולה

  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

  • 2 כפיות אבקת אפייה

  • כפית תמצית וניל 

  • 4 כפות שמנת חמוצה

  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

  • כף גרידת תפוז 

לסירופ:

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים 

  • כף ג'ינג'ר מגורר

לזיגוג: 

  • כוס (120 גרם) אבקת סוכר 

  • 2-3 כפות מים 

  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה בקוטר 24.

במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר למשך 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה, וניל, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, ג'ינג'ר מגורר ושמנת חמוצה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה כוס מיץ תפוזים עם ג'ינג'ר.

מצננים ומחלצים מהתבנית.

לאחר שהעוגה הצטנננה מעט מערבבים בקערה אבקת סוכר ומים חמימים, מצפים את העוגה ומקשטים ברצועות קליפת תפוז.

שומרים את העוגה כשהיא מכוסה היטב במקרר עד חמישה ימים.

עוגת תפוזים עם ג'ינג'ר של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

____

קרן אגם היא אופה ביתית בעלת הבלוג נשואה למאפייה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ