עוגת תבלינים וריוויון של קרן אגם

אוהבים צ'אי הודי? אתם חייבים לנסות להכין את עוגת התבלינים של קרן אגם ולהכין לצידה תה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת ריוויון ותבלינים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

אני זוכרת את הפעם הראשונה ששתיתי צ'אי הודי והתאהבתי. זה לא סתם תה, מבחינתי זה ה-תה. למזלי יש לי אח שקשור מאוד להודו ויודע להכין בשעות הצורך צ'אי חם וטעים, ומכאן גם הגיע הרעיון להכין עוגה בטעמיו של הצ׳אי. היא כל כך טעימה ורכה והיא מושלמת לצד כוס תה.

עוגת תבלינים וריוויון של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

למתכונים נוספים לעוגות 

רכיבים

  • 200 גרם חמאה רכה

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

  • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה

  • 2 ביצים גודל L

  • 1.5 כפיות אבקת אפייה

  • 0.5 כפית אבקת סודה לשתייה

  • מעט מלח

  • 3 כפיות תערובת תבלינים שמכינים לבד (מקינמון, זנגביל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, ציפורן, הל)

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל 

  • כוס ריוויון 

  • 1 כפית תמצית וניל 

לציפוי:

  • 3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

  • חצי כוס (50 גרם) שקדים פרוסים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

בקערה טורפים חמאה, סוכר חום בהיר וסוכר חום כהה עד לקבלת מרקם קרמי.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים לטרוף, מוסיפים וניל ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ואת תערובת התבלינים.

מוסיפים לקערת הרטובים מחצית מקערת היבשים ומערבבים, מוסיפים את הריוויון ומערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת היבשים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

עוגת תבלינים וריוויון של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

מעבירים לתבנית, מפזרים באופן אחיד מעל בלילת העוגה את הסוכר ועליו את השקדים הפרוסים ואופים כ-45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים. אפשר לזרות אבקת סוכר מעל.

עוגת ריוויון ותבליניםצילום: מוטי מילרוד

____

קרן אגם היא אופה ביתית בעלת הבלוג נשואה למאפייה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ