עוגת לחמניות קינמון רכות עם פקאנים של קרן אגם

אפשר לקרוא לה עוגת לחמניות, כמו שאפשר לקרוא לה גם עוגת שמרים קינמון, כך או כך הבית יתמלא בניחוח בלתי אפשרי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת לחמניות קינמון רכות עם פקאנים
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(58)
דרגת קושי:
קל
מנות:
10-11 לחמניות

אני אוהבת עוגות שמרים בניגוד לאנשים שהולכים בתלם, לטעמי כל מלית וכל תוספת עשויות להתאים לחביבות האלה. אך אם יש שידוך שאהוב עלי במיוחד בכל הנוגע לעוגות שמרים, הוא קינמון. כמה שיותר, יותר טוב.

במתכון הנוכחי, שקראתי לו עוגת לחמניות, אפשר בעצם לקרוא לו גם עוגת שמרים קינמון ופקאנים, אני מבקשת לא לחסוך במילוי ואם חזרתם לארח או סתם רק בעבור עצמכם, זו לגמרי עוגה שהכי כיף להגיש למרכז השולחן ולבצוע.

עוגת לחמניות פקאנים של קרן אגםצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

  • כף שמרים יבשים

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

  • 2 ביצים גודל L

  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן קנולה

  • 15 גרם חמאה רכה

  • 1/2 כוס + 3 כפות (150 מ"ל) חלב מעט חמים

  • 1/2 כפית מלח דק

למילוי:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • כף אבקת קינמון

  • 100 גרם פקאן גרוס

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

להברשה:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ומתחילים ללוש במהירות איטית ותוך כדי מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, חמאה ולבסוף את המלח.

מוסיפים את חלב במזיגה איטית ורק אם יש צורך לאחר דקה שתיים של לישה איטית מוסיפים את יתרת החלב.

שימו לב: ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב ולכן השאירו מראש חלק בצד.

ממשיכים ללוש כ-8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של שעה עד שעה ורבע.

מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נוח לעבודה, מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לחיצות קלות ומחלקים ל-10-11 כדורים שווים (למי שמשתמש במשקל, כל כדור צריך לשקול 90 גרם).

מכדררים את הבצק ונותנים לכדורים לנוח על משטח מעט מקומח 15 דקות.

בינתיים מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

כעבור 15 דקות: בעזרת מערוך משטחים כל כדור למלבן, ומורחים עליו כף גדושה מהמילוי. מגלגלים לנחש, וחוצים אותו באמצע לשני חלקים שווים (כמו בקראנץ) ומלפפים את שני הנחשים לצורת בורג ומגלגלים את הגליל לצורת שבלול.

מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדות בנייר אפייה, ברווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה. חשוב לא להצמיד אותן מדי, כי הן תיצמדנה במהלך ההתפחה הבאה וכמובן באפייה.

מניחים על הלחמניות ניילון נצמד באופן רופף, ומניחים להתפחה נוספת של כ-45 דקות.

לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ-18-20 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.

עוגת לחמניות קינמון רכות עם פקאנים צילום: מוטי מילרוד

____

קרן אגם היא אופה ביתית בעלת הבלוג נשואה למאפייה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ