פריטלה תפוחים וצימוקים: קינוח הקרנבלים של איטליה

פריטלה, כדורי בצק מטוגנים בשמן עמוק, שנטבלים לאחר מכן בסוכר: תענוג איטלקי השמור לימי הקרנבלים בלבד

דוד שושן שף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פריטלה תפוחים וצימוקים
דוד שושן שף
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
20 יחידות

אחד התענוגות של תקופת הקרנבל באיטליה הוא הפריטלה, שמגיחות כמו פטריות אחרי הגשם לשלל הקונדיטוריות שבצפון איטליה ונעלמות כלעומת שבאו ביום האחרון של הפסטיבל. אולי הזמינות המוגבלת שלהן היא מה שהופכת אותן לנחשקות כל כך.

הגרסה במתכון הנוכחי היא המסורתית יותר ומכילה את תפוחי ה-Renetta בעלי מתיקות עדינה מאוד ומרקם קשה יחסית שהופך אותם לנפלאים לכל מה שקשור באפייה. מומלץ למצוא תפוחים שאינם מתוקים מדי וכאלה שלא יגירו יותר מדי נוזלים לבלילה. זו גם הסיבה שמוסיפים את התפוחים רגע לפני הטיגון. ניתן לגוון במתכון ולהחליף את הצימוקים בצנוברים או להוסיף מעט קינמון או אגוז מוסקט.

עוד על הקינוחים ושאר מתוקים שאוכלים באיטליה בימי הקרנבלים - כאן

רכיבים

  • 250 גרם (כוס ושני שליש) קמח 

  • 150 מ"ל (שני שליש כוס) חלב 

  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית 

  • 45 גרם (3 כפות) סוכר 

  • 2 ביצים

  • 8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה 

  • 20 מ"ל (כף וחצי) רום 

  • גרידה מחצי לימון

  • מלח

  • 2 תפוחים

  • חצי כוס צימוקים בהירים

  • שמן לטיגון

  • סוכר או אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

מנפים היטב את הקמח.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים (פרט לקמח, לתפוחים ולצימוקים). אחרי הערבוב מוסיפים פנימה את הקמח ושוב מערבבים היטב בעזרת מטרפה.

מוודאים שהמרקם חלק ואין גושי קמח ומניחים בצד לכ-30 דקות.

מחממים שמן טיגון בסיר לטמפרטורה של כ-170 מעלות.

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

מוסיפים את התפוחים ואת הצימוקים לקערה ומערבבים היטב.

בעזרת שתי כפות מעבירים מעט מהתערובת (חצי כף) בכל פעם אל השמן ומוודאים שהיא לא נדבקת לתחתית.

מטגנים מצד אחד כ-3 דקות, הופכים את הפריטלה בשמן ומטגנים כ-3 דקות נוספות מהצד השני עד להשחמה.

חשוב לוודא שהפריטלה אכן מבושלות היטב מבפנים ובמידת הצורך להנמיך או להגביר את הלהבה או לשנות את זמני הטיגון.

מוציאים ומניחים על נייר סופג, בוזקים מעט סוכר או אבקת סוכר ואוכלים לאחר שהן מצטננות מעט.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ