עוגת כוסמת איטלקית

Torta di grano saraceno היא עוגת כוסמת, אבל אל תתנו לשם המוריד לבלבל אתכם - מדובר באחת העוגות האיטלקיות הכי טובות שיש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת כוסמת
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(33)
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 20 ס"מ

עוגה פשוטה, נפלאה ומאוד מפתיעה ממחוז Trentino שיכולה להתאים לפסח ולכל תקופה אחרת בשנה. ממליץ לנצל את עונת התותים ולהכין את המרקחת לבד. אם אין תותים טריים ניתן להכין את המרקחת עם פירות יער קפואים או טריים או פשוט לרכוש ריבת תותים הכי משובחת שיש. העוגה הזאת שווה את זה.

רכיבים

  • 125 גרם (4\3 כוס) קמח כוסמת 

  • 125 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים טחונים

  • 125 גרםר' חמאה בטמפרטורת החדר

  • 125 גרם (שני שליש כוס) סוכר 

  • 8 גרם אבקת אפייה

למרקחת תותים:

  • 300 גרם תותים שטופים ונקיים

  • 80-100 גרם סוכר (כחצי כוס) תלוי בבשלות התותים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף עם אוורור).

מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.

מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר (מוסיפים בהדרגה) עד לקבלת קצף יציב ומבריק (לא קשה מדי, אלא "פסגות רכות")

בקערה נפרדת מקציפים (אפשר גם ידנית) את החמאה עם שארית הסוכר ומוסיפים את החלמונים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.

מערבבים היטב את כל החומרים ה"יבשים": קמח כוסמת, שקדים טחונים ואבקת אפייה (לשים לב שאין גושים).

מעבירים את ה"יבשים" לתערובת החמאה והחלמונים ומערבבים היטב.

לוקחים מעט מקציפת החלבונים ומקפלים לתוך התערובת בזהירות. חוזרים על התהליך עד שכל הקציפה התערבבה תוך כדי קיפול ומקבלים מסה אחידה וחלקה.

משמנים היטב תבנית בקוטר 20 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה) מעבירים אליה את התערובת ומכניסים לתנור.

אופים כ-40 דקות ובודקים בעזרת קיסם אם מרכז העוגה אפוי לפני שמוציאים מהתנור.

הכנת מרקחת התותים:

מסירים לתותים את העלים ושוטפים היטב.

חותכים את התותים לקוביות בינוניות (1 ס"מ).

מעבירים לסיר קטן בעל תחתית עבה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה נמוכה כ-20-25 דקות.

מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

חשוב: מרקם התותים בסוף הבישול צריך להיות מעט נוזלי (סירופ). הוא יתמצק ככל שהמרקחת תתקרר ולכן אין צורך להגיע למרקם מצומצם מדי בזמן הבישול.

ההרכבה:

מצננים את העוגה היטב. פורסים את העוגה לשניים ובאמצע ממלאים בריבה (תותים או פירות יער). ניתן לאכול לאחר כשעה כשהעוגה ספגה מעט מהריבה שבאמצע.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ