זה הזמן המושלם להכין בבית גלידות קסטה טבעוניות

זה קל ופשוט ממה שנראה, אפשר לשתף את הילדים ומדובר בהצלחה מובטחת גם למי שאינו בקיא ברזי האפייה. האופה הטבעוני זיו סנדלר מהפטיסרי SEEDS עם ארבע מתכוני קסטות

זיו סנדלר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זיו סנדלר, שף אורח

על אף העדויות היומיומיות הקשות, ואפילו שזה לא ממש נראה, הקיץ עומד לברוח לו מכאן עוד מעט. בדיוק עכשיו כשהילדים בבית וחם ומשעמם, זה הזמן המושלם לקסטות ביתיות. זו פעילות שמשלבת עבודת צוות, יכולות טכניות שניתן לחלק לגילאים שונים, וציפייה דרוכה לתוצאה. כי הרי מי מאיתנו יכול להתנגד לקסמי הקסטות. גם גלידה, גם עוגייה מושחתת.

 יש הרבה מיתוסים על קושי בהכנת גלידות (ובעיקר טבעוניות) ובאפייה. הרשו לי להרגיע אתכם, בכל המתכונים של הקסטות שהבאתי היום ניתן לטעות (השם ישמור). נכון, התוצאה לא תהיה מדויקת, אך העוגייה טעימה גם ככה והגלידה קרמית – באחריות.

 אין פה קסם אלא פשטות. את העוגיות מכינים בטכניקה של הקצפה שומנית. כלומר, מעבדים את שמן הקוקוס והסוכר במיקסר עד שהאוויר נכנס לתערובת והשומן הופך לקצף. בטכניקה הזו, גם אם ערבבנו את התערובת יותר מידי או פחות מידי העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ ושטוחות. אלמנט נוסף בעוגיות לקסטות הוא שהן רכות מבפנים, אחרת נתקע עם גלידה בין שני קרשים קפואים. גם כאן משיגים את התוצאה בקלות: יותר מחית תפוחי עץ ביחס לעוגיות "רגילות", ואפייה קצרה יותר בדקה או שתיים.

 נשאר רק דבר אחד, הקרמיות של הגלידה. אל חשש. קרם קוקוס לאחר קירור של לילה במקרר, נפרד לשתי שכבות. שכבה עליונה של קרם סמיך, ושכבה תחתונה של מי קוקוס שקופים. כשנפתח את פחית הקרם קוקוס מצידה התחתון ונסנן את מי הקוקוס, ישאר לנו קרם סמיך שבשילוב עם מעט סוכר קופא באופן טבעי לגלידה קרמית. כל שנשאר הוא להוסיף לו טעמים (ולהתווכח עם הילדים מי שוטף ומי מפנה).

מתכון לגלידת קסטה וניל עוגיות

מתכון לגלידת קסטה שוקולד ופירות יער

קסטת וניל עוגיות
צילום: דודו בכר

מתכון לגלידת קסטה וניל חלבה

קסטת גלידה  שוקולד ופירות יער
צילום: דודו בכר

מתכון לגלידת קסטה שוקו צ'יפס לוטוס

קסטת גלידה וניל חלבה
צילום: דודו בכר
גלדית קסטה שוקולד צ'יפס
צילום: דודו בכר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ