בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שימו מים לקפה: חמישה מתכונים לעוגיות טבעוניות

כשבכל חנות מכולת אפשר למצוא בקלות תחליפים ראויים, גם טבעונים יכולים לאפות עוגיות מושלמות לקפה. השף-קונדיטור עופר גל (מבוטיק סנטרל) עם חמישה מתכונים שתרצו לנסות

12תגובות
העוגיות הטבעוניות של עופר גל
באדיבות

המודעות לאפייה טבעונית בכלל, ולעובדה שאפשר ליהנות מקינוחים, עוגות ועוגיות נטולי ביצים, דבש וחלב, עלתה מאוד בשנים האחרונות. היום כשבכל חנות מכולת אפשר למצוא בקלות תחליפים ראויים, גם טבעונים יכולים ליהנות מעוגיית הקפה המושלמת.

20 המסעדות הטבעוניות המומלצות בארץ

מתכונים מומלצים לעוגות וקינוחים טבעוניים

הדרך לאפייה טבעונית איכותית, טעימה ואוורירית, לרבות עוגיות מנצחות המיועדות לא רק לטבעונים אלא גם ליתר אנשי הבית שאינם כאלה, מתחילה כאמור בתחליפים ראויים לביצים, לחלב ולחמאה, וממשיכה בהקפדה על כמה כללי אפייה טבעונית שיקלו על ההמרות והעבודה עם המתכונים.

ככלל, העוגיות הטבעוניות קלות מאוד להכנה. במהותן מדובר על ערבוב המרכיבים ואפייה קצרה. תהליך ההכנה אינו כולל שלבים מורכבים במיוחד כגון משחקי טמפרטורות, רידוד וכדומה.

בעוגיות הטבעוניות אבקת האפייה אחראית ליצירת המרקם האוורירי ומאפשרת את התפיחה במקום הביצה. הדגש במתכונים הוא על שילוב השומנים, ושימוש במרכיבים איכותיים – טחינה, בוטנים ואגוזים, שוקולד מריר ועוד. למעשה אם נסתכל על המרכיבים נבין כי הפרווה הוא הטבעוני החדש.

ובכלל: ברגע שהבנתם את המתכון, נהדר יהיה למצוא דרכים קטנות לגוון אותו ולהעניק את חתימת ידכם. אם זה להשתמש במוצר כזה או אחר ו/או להוסיף קישוטים משלכם. כל היופי באפייה הוא שאין מאפה אחד שדומה לשני.  הפכו את האפייה הטבעונית שלכם לחותמת אישית.

עוגיות בוטנים

מרגע יציאתה מהתנור, עוגיית הבוטנים הופכת ללהיט גדול. הסיבה לכך פשוטה: השילוב המוצלח בין הבוטנים לשוקולד. שילוב הטעמים והמרקמים יוצר פריכות נעימה ותוצאה נפלאה. שימוש בשוקולד מריר איכותי ובבוטנים מהווה אופציה טעימה וגם בריאה יותר, וללא שומן טראנס.

מתכון לעוגיות בוטנים טבעוניות ללא גלוטן

מרכיבים ל-25 יחידות:

600 גרם חמאת בוטנים מתוקה

100 מ"ל מים

200 גרם סוכר

6 גרם סודה לשתיה

2 גרם מלח

200 גרם שוקולד צ'יפס

80 גרם קוקוס טחון

70 גרם בוטנים שבורים

ההכנה:

מערבבים חמאת בוטנים ומים, מוסיפים סוכר, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבב עד להטמעה.

מגלגלים כדורים קטנים ומסדרים על מגש אפייה עם רווח בין העוגיות

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות אפייה מהירה כ- 7 דקות או עד הזהבה.

עוגיות שקדים וטחינה

עוגייה מעט דחוסה אך נפלאה. הטחינה ושמן הקנולה מעניקים מרקם נימוח תוך שמירה על איזון טעמים, איכות ובריאות. גם עוגייה זו היא ללא שומן טראנס.

מתכון לעוגיות שקדים וטחינה טבעוניות

מרכיבים ל-25 יחידות:

125 גרם שקדים טחונים

300 גרם סוכר

500 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

2 גרם מלח

200 גרם טחינה

200 מ"ל שמן

ההכנה:

בקערה מניחים את כלל המרכיבים למעט השמן ומערבבים.

מוסיפים את השמן בהדרגה עד הטמעה.

מגלגלים כדורים קטנים ומסדרים בתנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח בין העוגיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 12 עד 15 דקות.

עוגיות דיימונד

עוגיה קלאסית, קלילה להכנה ואוורירית.

מתכון לעוגיות דיימונד וניל טבעוניות

מרכיבים לכ-25 יחידות:

200 גרם מחמאה

50 גרם סוכר

50 גרם אבקת סוכר

20 גרם חמאת שקדים

300 גרם קמח

20 מ"ל מים

מקל וניל

ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים מחמאה, סוכר ואבקת סוכר וחמאת שקדים מערבבים עד קבלת מסה אחידה.

חותכים את מקל הווניל לאורכו ובעזרת סכין קטנה מגרדים את כל המילוי אל תוך קערת המיקסר.

מוסיפים קמח ומים עד ליצירת בצק.

לשים מעט ויוצרים גלילים בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים לשעתיים לפחות.

לאחר הקפאה חותכים את הגליל לעוגיות ומסדרים בתבניות אפייה תוך כדי הקפדה על רווח בין העוגיות.

אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות או עד קבלת גוון מתאים.

עוגיות לב ריבה

עוגיית לב ריבה הפכה להיות הטעם הישראלי. שתי שכבות של עוגיית הדיימונד בצורת לב, וביניהן ריבת תות טעימה. מלבד המראה המשובב, מדובר בעוגייה מרשימה, אהובה וקלה להכנה.

לצורך הכנת העוגיות יש להצטייד בקורצן בצורת לב קטן, קורצן עיגול גדול (לפחות מקורצן הלב) ובשקית זילוף.

מתכון לעוגיות ריבה טבעוניות

מרכיבים לכ- 25 עוגיות:

200 גרם מחמאה

50 גרם סוכר

50 גרם אבקת סוכר

20 גרם חמאת שקדים

300 גרם קמח

20 מ"ל מים

150 גרם קונפיטורת תות משובחת

מעט מלח ים דק

ההכנה:

חותכים את המחמאה לקוביות קטנות.

מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את המחמאה, אבקת הסוכר, הסוכר, וחמאת השקדים עד קבלת מרקם קרמי.

מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

מקררים שעתיים, או אפילו לילה במקרר.

מרדדים את הבצק לעלה דק.

קורצים עוגיות בעזרת קורצן העיגול.

בעזרת הקורצן הקטן קורצים את מרכז העוגייה של חצי מכמות העוגיות, לקבלת חלקו העליון של העוגייה המורכבת ממנה יבלוט מילוי הריבה.

 * את יתרת הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש.

מסדרים מבלי להצמיד, את העוגיות, לאפייה בתבנית התנור עם נייר אפייה.

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, ועוד 10 דקות ב- 100 מעלות לשמור על פריכות העוגיות.

מעבירים את הקונפיטורה למיקסר עם וו הקצפה ומערבלים עד לקבלת מחית חלקה וממלאים שק זילוף.

מזלפים על העוגיות השלמות מעט ריבה תלוי בגודל הקורצנים שבחרנו.

סוגרים עם העוגייה אותה קרצנו במרכז.

עוגיות גרעינים טבעוניות

מרכיבים ל-25 יחידות:

320 גרם מחמאה

10 גרם סילאן

60 גרם סוכר חום

25 גרם חמאת שקדים

350 גרם קמח מלא

150 מ"ל שמנת צמחית

10 גרם אבקת אפייה

25 מ"ל מים

150 גרם קוואקר

15 גרם קינמון

30 גרם גרעיני דלעת

30 גרם גרעיני חמנייה

ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים מחמאה, חמאת שקדים, סוכר חום וסילאן מערבבים עד קבלת מסה אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון וקוואקר ובמקביל מוסיפים את השמנת הצמחית, מים ולבסוף את הגרעינים.

יוצרים גלילים בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים לפחות לשעתיים.

לאחר הקפאה חותכים את הגליל לעוגיות ומסדרים בתבניות אפייה תוך כדי הקפדה על רווח בין העוגיות.

אופים ב-160 מעלות כ-10 עד 12 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו