בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: עטאיף במילוי אגוזים

השף אסי דלק מהמסעדה הטבעונית אום כולתום עם מתכון לכיסון המופלא והמתוק מהמטבח הערבי

תגובות
עטאיף טבעוני של אום כולתום מונחים על צלחת כחולה עם סירופ סוכר ודובדבנים
איתיאל ציון

כל טבעוני יודע שמציאת קינוח שווה, מגרה, טעים ומוסרי זאת לא תמיד משימה פשוטה. בדיוק בגלל זה, ולכבוד יום הטבעונות שחל השבוע , השגנו לכם מתכון משגע למנה מתוקה שלא מכילה מוצרים מן החי כלל, ומילה שלנו - לא תרגישו בחסרונם. את המתכון קיבלנו הפעם מאסי דלק שעומד, יחד עם אשתו גאיה נויפלד, בראש מסעדת אום כולתום הטבעונית מחיפה. לפני מספר שבועות הזוג אף פתח שלוחה נוספת לאום כולתום ברמת החייל, שם הם מציעים אוכל ערבי ים תיכוני ומוכיחים שאפשר ליהנות מנפלאותיו גם בגרסה הטבעונית. בהצלחה וספרו לנו איך יצא.

» קווין וי: מתכון טבעוני לחומוס מעדשים
» כך תכינו עוגת סולת לימונית ומפתיעה
» מבשלים לשבת סלטים בניחוח מרוקאי
» איך מכינים בריוש טבעוני?

עטאיף במילוי אגוזים 
מצרכים (ל־50-40 יחידות):

לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
כ־4 כוסות מים

למלית אגוזים:
100 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם שקדים פרוסים קלויים (אפשר לערבב חצי כמות עם פקאן)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

שמן לטיגון 

לסירופ:
1 כוס סוכר 
1 כוס מים
קליפה מגוררת מ־1 תפוז
מיץ מ־1/2 לימון
2 זרעי הל

הוראות הכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את המים עד שמתקבלת עיסה סמיכה שמזכירה בלילה של פנקייק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה - עד שאפשר לראות בועות.
2. מחממים פלטה או מחבת רחבה מבלי לשמן. יוצקים על המחבת חצי מצקת מבלילת הבצק ליצירת פנקייק בקוטר 10 ס"מ. צולים את הפנקייק עד שהבועות מתקבעות (3-2 דקות) ומוציאים. לא הופכים ולא צולים מהצד השני! כמו בכל פנקייק, את השניים־שלושה הראשונים בדרך כלל זורקים והבאים כבר יהיו מוצלחים.
3. מניחים את הפנקייק כך שהצד הלא מבושל (עם הבועות) כלפי מעלה. מערבבים את חומרי המלית, מניחים כפית מהמלית במרכז ומקפלים את הפנקייק לקבלת כיסון בצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים ומכסים במגבת עד לטיגון. אפשר גם להקפיא את העטאיף בשלב זה עד שייקרא לטיגון.
4. בסיר מביאים את מרכיבי הסירופ לרתיחה ובוחשים עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
5. מחממים במחבת שמן לטיגון ומטגנים כ־2 דקות, עד שהכיסונים מזהיבים ותופסים מעט פריכות. מוציאים לנייר סופג ויוצקים מעל כל כיסון כ־3 כפות מהסירופ. אפשר לקשט בעלי נענע ובדובדבנים טריים או להוסיף סורבה קוקוס עם טחינה גולמית וסילאן.

חשוב: מי שנרתע מהטיגון מוזמן להמיר אותו באפייה של כ־5 דקות בתנור שחומם מראש ל־190-180 מעלות או עד להזהבה קלה. בתיאבון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו