טארט תותים טבעוני

לא מעט זמן וניסויים נדרשו בעבור יצירת טארט טבעוני מושקע וטעים. סוף סוף עונת התותים, שניי רייך עם מתכון לעוגה שאף אחד לא יאמין לכם שהיא טבעונית

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טארט תותים טבעוני
טארט תותים טבעוניצילום: שני רייך
שני רייך
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(14)
דרגת קושי:בינוני
מנות:תבנית טארט בקוטר 24

אחד האתגרים שלי בקונדיטוריה ובעיקר כמפתחת מתכונים טבעונים, זה להתאים טעם של חומר גלם מקורי לתחליף שלו. ובמקרה הספציפי: בצק פריך. לקח לי לא מעט זמן למצוא את המתכון המושלם. פעם אחת הוא היה קשה מדי, פעם אחת לא מספיק פריך ויותר מדי פעמים עם טעם חזק של קוקוס. אחרי לא מעט ניסויים, הרגע הגיע. מהתנור יצא טארט טעים, בפריכות הנכונה ובטעם המושלם.

אז לאחר האתגר של מציאת המתכון המושלם לטארט פריך, מגיע הרגע שצריך לגוון במילויים שונים ולא רק בגנאש, ושוב יצאנו לדרך עם שלל ניסויים וטעויות. אחד הניסויים המוצלחים הוא שידוך שהתגלה בפעמים הרבות שבאו אחר כך כמוצלח ביותר – תותים.

במיוחד לימים הללו של עונת התותים: טארט עם קרם פטייסיר קוקוס ומעליו מונחים שכבה של תותים מתוקים. אפשר כמובן לגוון בכל פרי אהוב אחר, שכן גם אפרסקים ונקטרינות יעשו עבודה מצוינת עם הקרם, בעונת הקיץ.

למתכונים לקינוחים טבעונים של שני רייך

רכיבים

לבצק:

  • 160 גרם קמח
  • 70  גרם סוכר
  • 70  גרם שמן קוקוס קר
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 כפות מים/חלב סויה

לקרם פטייסיר קוקוס:

  • 1 מיכל קרם קוקוס – אחרי לילה במקרר
  • 20 גרם קורנפלור
  • 30 גרם סוכר

לעיטור:

  • 2 חבילות תותים

הוראות הכנה

הכנת הקרם פטיסייר:
מוציאים את פחית קרם הקוקוס מהמקרר. שופכים את הנוזל השקוף לסיר קטן, מוסיפים סוכר.

מערבבים בכוס מעט מים עם קורנפלור ושופכים לסיר, ומערבבים עד להסכמה.

מקררים לגמרי את הקרם שנוצר.

את החלק השומני של קרם הקוקוס מקציפים לקרם סמיך במיקסר ואחר כך שומרים במקרר.

הכנת הבצק הפריך:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר, שמן קוקוס, וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את המים/חלב סויה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד. משטחים לדיסקית, מניילנים ושמים במקרר למשך שעה לפחות.

לאחר שעה במקרר אופים את הבצק אפייה עיוורת: מעל הקלתית מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד המתאים לתנור, ועליו מניחים קטניות (שעועית/חומוס ועוד). מכניסים לתנור עם חום של 170 מעלות, ואופים 12 דקות. אחריהן, מוציאים את נייר האפייה יחד עם הקטניות. מחזירים את הקלתית לתנור למשך 15 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מצננים לחלוטין.

הרכבה:
אחרי שנוזל הקוקוס הצטנן לגמרי במקרר, מוסיפים אותו לקצפת הקוקוס ומערבבים עד אחדות.

יוצקים את הקרם המוכן על הקלתית האפויה ומיישרים בעזרת מרית או פלטה.
חותכים את התותים לפרוסות ומסדרים בצורה מעגלית על הטארט.
אפשר לפזר אבקת סוכר או לקשט בשקדים קלויים.

שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות