עוגת גבינה טבעונית - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גבינה טבעונית

הקונדיטורית הטבעונית שני רייך לקחה על עצמה אתגר: להכין עוגת גבינה נטולת חלב וביצים. התוצאה: עוגת גבינה נפלאה שאף אחד לא יחשוד שהיא טבעונית

תבנית עגולה בקוטר 22 דרגת קושי: קל
עוגת גבינה טבעונית
שירה נוסבאום

כקונדיטורית, הראש שלך תמיד עובד שעות נוספות בכל הנוגע לקינוחים, אבל בחג שבועות הוא עובד שעות נוספות על פיתוח מתכונים טבעוניים. בסופו של דבר זה האתגר שממנו אני נהנית כל כך: להכין עוגות וקינוחים שיתנו את הטעם המושלם ושלא ישימו לב שאין שום טיפת חלב או גבינה. באורח פלא יוצא שזה בסוף חג אהוב במיוחד.

לכבוד שבועות הקרב ובא נפגשתי עם הבלוגרית המוכשרת שירה נוסבאום בעלת הבלוג "מנוסה במטבח", (ממליצה מאוד להיכנס לבלוג, יש שם מתכונים שווים וטבעוניים ותמונות משגעות) ליום שכולו קינוחים טבעוניים וביניהם עוגת הגבינה הנפלאה הזו, שאף אחד לא יחשוד שהיא טבעונית. היא עדינה בטעמה, יציבה ואפשר לקשט אותה בכל קישוט שתרצו, אם זה בפירות (כמו בתמונה) או בקצפת ואפילו שילוב של גנאש שוקולד הולך נהדר איתה.

לקינוחים טבעונים נוספים של שני רייך

41תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (18)

רכיבים

3/4 כוס קשיו טבעי

300 גרם גבינת טופוטי (ממרח סויה במרקם שמנת)

300 גרם קרם קוקוס לאחר לילה במקרר (רק החלק הלבן המוצק)

80 גרם סוכר

1 כפית גדושה מחית/תמצית וניל

3 כפות מיץ מלימון טרי

50 גרם קורנפלור

1 מעדן סויה תות או כל טעם אחר

160 גרם ביסקוויטים/עוגיות לוטוס/עוגיות אוריאו/ללא גלוטן

4 כפות שמן קוקוס מומס

 

הוראות הכנה


משרים את הקשיו במים חמים למשך שעה.

מסננים את הקשיו וטוחנים במעבד מזון יחד עם גבינת טופוטי וסוכר.

מוסיפים קרם קוקוס, מחית/תמצית וניל, מיץ לימון וקורנפלור וטוחנים לבלילה חלקה.

טוחנים את העוגיות/הביסקוויטים/אוריאו לפירורים דקים.

מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים.

משטחים את תערובת העוגיות בתבנית ואופים על חום של 170 למשך 10 דקות או עד גוון זהוב.

שופכים את הבלילה על שכבת הביסקוויטים ואופים במשך 35 דקות או עד שהבלילה משחימה.

כעת, העוגה אמורה להיות יציבה בשוליים ורוטטת קלות במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, ומעבירים ללילה במקרר.

לפני ההגשה מורחים על העוגה יוגורט סויה (אפשר בכל טעם שרוצים) ומקשטים במיטב פירות העונה!

 

טיפים

חשוב מאוד להכניס את העוגה למקרר למשך הלילה להתייצבות מלאה.

למחרת אפשר לקשט אותה בשקדים פרוסים, פירות או אבקת סוכר ואפשר פשוט לאכול אותה גם ללא שום תוספת מעל.

אם משתמשים בתחתית בעוגיות נטולות גלוטן, זו יכולה להיות עוגה נפלאה לנמנעים ולרגישים לגלוטן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות