עוגת מוס גבינה פטל ונקטרינות טבעונית - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת מוס גבינה פטל ונקטרינות טבעונית

עוגת מוס גבינה טבעונית קיצית, קלילה ואוורירית שמתאימה בדיוק לסיום של ארוחת חגיגית

תבנית עגולה בקוטר 24 דרגת קושי: קל
עוגת מוס גבינה טבעונית עם פטל, נטקינות וחמוציות
שני רייך

מי שעוקב אחר המדור ודאי ראה כאן לאחרונה את המתכון לעוגת גבינה אפויה, טבעונית כמובן. כל כך יפה וטעימה, שכל מי שהכין אותה הופתע מטעמה הנפלא. הפעם התחשק לי להפתיע בעוגת מוס קיצית, קלילה ואוורירית שמתאימה אף היא לסיומה של ארוחת חגיגית.

הקסם הוא פשוט: מרקם של מוס, טעם של גבינה ושילוב צבעוני מתקתק-חמצמץ שמגיע מפטל אדום וקנטרינה צהובה. התוצאה: עוגה קרמית, קיצית ומרעננת. העוגה לא מתאימה רק לחג השבועות אלא גם לימי הקיץ הלוהטים שמתקרבים, בעיקר בגלל שמדובר בעוגה לא כבדה, עשויה ממספר חומרי גלם שניתן למצוא בכל מקום והפירות שבה נותנים לה טוויסט מפתיע בכל טעימה. למי שרוצה, את העוגה ניתן להכין גם כקינוח אישי.

נקודה קטנה לסיום: מדובר בעוגה קלה להכנה, אבל הקפידו על כל שלבי ההכנה. הם מהותיים בעוגה הזאת.

למתכונים לקינוחים טבעונים נוספים של שני רייך

19תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (10)

רכיבים

2 כוסות קשיו טבעי

1 כוס שקדים לא קלויים
¼ כוס אגוזי לוז
¼ כוס קוקוס טחון
2 כפות שמן קוקוס
1 כוס סוכר 
100 גרם גבינת טופוטי (ממרח סויה במרקם שמנת)
200 גרם קרם קוקוס (לאחר לילה במקרר)
½ 1 כוס פטל אדום/שחור
2 נקטרינות צהובות גדולות חתוכות.

הוראות הכנה

הכנת התחתית:

משרים במים חמים למשך שעתיים את הקשיו, השקדים ואגוזי הלוז. לאחר מכן מסננים אותם וטוחנים במעבד מזון/בלנדר עד שמתקבלת תערובת פירורית.

נוטלים רבע מהכמות ובקערה נפרדת מערבבים היטב יחד עם קוקוס טחון ושמן קוקוס.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים בחום של 170 מעלות במשך 7 דקות. בסיום מצננים לגמרי (אפשר לוותר על האפייה ולשים במקרר עד הכנת המוס).

הכנת המוס:

לתערובת האגוזים שנותרה במעבד מזון מוסיפים כעת גבינת טופוטי וסוכר וטוחנים לבלילה חלקה. מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים שוב.

מעבירים חצי מכמות המוס לקערה נפרדת.

מוסיפים למעבד המזון את הפטל והנקטרינה ושוב טוחנים עד שהבלילה חלקה.

הרכבת העוגה:
לאחר צינון התחתית, שופכים את השכבה הראשונה של האגוזים יחד עם פטל והנקטרינה ומקפיאים למשך שעה.

לאחר שהשכבה הראשונה הצטננה מוסיפים את הבלילה הלבנה מעל ומקפיאים בשנית עד להתייצבות מוחלטת.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומקשטים בדובדבנים ופטל.

טיפים

לא לוותר על השריית האגוזים. כך יהיה יותר קל לטחון אותם וכך המרקם בעוגה יהיה חלק יותר.

לתחתית אפשר להשתמש בכל אגוז שרוצים ואפשר אפילו להחליפם בשכבה של ביסקוויטים טחונים.

לקישוט אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות