בלינצ'ס טבעוני - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בלינצ'ס טבעוני

מי אמר שטבעונים לא יכולים להתענג על בלינצ'ס? הקונדיטורית שני רייך מצאה את המתכון המושלם לבלינצ'ס שעוטף קרם גבינה וצימוקים, טבעוני כמובן, בעבור כל מי שמתגעגע לטעם של פעם

כ-15 בלינצ'ס דרגת קושי: קל
בלינצ'ס גבינה טבעוני

אצלנו בבית אי אפשר לחגוג את שבועות בלי בלינצ'ס. עד היום, כשאני שומעת את המילה בלינצ'ס זה מחזיר אותי ישירות לילדות, לחגי שבועות בבית הוריי. אמי היתה עורמת גבעה קטנה של בלינצ'ס עם גבינה ובצד הייתה מערבבת יוגורט עם קצת סוכר, אנחנו בתמורה היינו זוללים ואפילו לא חושבים על עוגת גבינה לקינוח.

בלינצ'ס, אותן חביתיות דקיקות ללא שמרים בדרך כלל ממולאות בוואריציות שונות של גבינה (בדרך כלל בשילוב צימוקים) היו מהמאכלים שמייחדים את החג. כיום, אני חייבת להודות שלא ברור לי למה שמרנו את הבלינצ'ס לשבועות בלבד. זה טעים, כיפי ומהיר להכנה, כךך שגם מי שאינו מחשיב עצמו כבשלן גדול יכול לבצע כאן מהלך מרשים.

את עלי הבלינצ'ס מטגנים טיגון קצר, ובניגוד לפנקייק הן לא אמורות לתפוח. הן אמורות להישאר בהירות ודקות.

למתכונים לקינוחים טבעונים נוספים של שני רייך

13תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (13)

רכיבים

1 כוס חלב סויה

1 כף סוכר דמררה (או רגיל)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס מים
2 כפות שמן
1 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
קורט מלח

למילוי:

150 גרם גבינת טופוטי במרקם שמנת
1 כף סוכר
2 כפות מיץ מלימון טרי
50 גרם צימוקים בהירים

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את חלב הסויה, סוכר, סוכר וניל ושמן. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה ומלח, ומערבבים עד שהבלילה אחידה.

מניחים במקרר למשך חצי שעה.

הכנת הבלילה:

מוציאים מהמקרר את התערובת ובעזרת מצקת ויוצקים על מחבת חמה ומשומנת קלות עלה דק.

מטגנים רק עד שפני הבלינצ’ס יבשים, ולא הופכים לצד השני (מטגנים את הבלינצ’ס רק מצד אחד).

ממשיכים בהכנת עלי הבלינצ’ס הנוספים ומשמנים את המחבת מדי פעם, לפי הצורך.

מניחים בצד לצינון.

הכנת המילוי: 

מערבבים גבינת טופוטי יחד עם סוכר ומיץ לימון, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

מילוי וטיגון:

מניחים את הבלינצ’ס על משטח העבודה כשהצד הפונה למעלה הוא שטוגן. מניחים כף גדושה מלית במרכז הבלינצ’ס. מקפלים את צידי הבלינצ’ס מעל המלית ומגלגלים לרולדה.

כעת שולחים את החביבתיות המגולגלות בחזרה למחבת לסיבוב של כ- 2 דקות מכל צד.

 

טיפים

במקום קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.

כדי להגיש עם פירות כמו תותים/דובדבנים/נקטרינות/ אפרסקים עם קצת סילאן או מייפל.

אפשר לשמור במקרר במשך שלושה ימים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות