פבלובה טבעונית | מרנג טבעוני: זה קל יותר ממה שחשבתם - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פבלובה טבעונית? זה קל יותר ממה שחשבתם

אחת התגליות המרעישות בעולם הקונדיטוריה הטבעונית בשנים האחרונות היתה יצירת מרנג נטול ביצים. הקונדיטורית שני רייך לוקחת צעד אחר צעד בדרך למרנג הטבעוני המושלם

8 פבלובות דרגת קושי: קל
פבלובה טבעונית
שני רייך

עולם הקונדיטוריה הטבעונית עבר הרבה תהפוכות בשנים האחרונות. ככל שהטבעונות התרחבה והתפשטה, כך עלתה הדרישה לקינוחים רציניים, מיוחדים ומרהיבים, לא פחות מאלו של אוכלי הכל.

בין קינוחיים שוקולדיים לעוגות גבינה, אחת התגליות המרעישות בעולם הטבעוני בשנים האחרונות היא הכנת מרנג ללא ביצים. הסוד, אם כן, טמון בפחית שימורים של גרגירי חומוס. איך קורה הדבר בעצם? בזמן בישול גרגירי החומוס משתחררים למי הבישול חלבונים המצויים בהם, ומי החלבון הופכים לבסיס טוב להקצפה.

כששמעתי על זה הייתי כמובן מסוקרנת ומיד ניגשתי לעבודה. רכשתי מי חומוס, קיפלתי שרוולים והתחלתי להקציף ונדהמתי מהתוצאה: קצף יציב והכי חשוב טעים, ללא טעם של לוואי של חומוס או כל דבר אחר.

קצף החלבונים יכול להוות תחליף לקצף ביצים בעוגה, לפנקייקים אוורירים במיוחד ואפילו מוסים. עם קצף החלבונים אפשר להכין נשיקות, פבלובות, מקרונים וקרמבו. על כן, המתכון הנוכחי הוא פבלובה טבעונית, עם קרם מנגו ואננס. מתכון קליל עם טעמים של קיץ ומתאים לאלו הנמנעים מגלוטן.

קינוחים טבעונים נוספים של שני רייך

25תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (12)

רכיבים

לפבלובה:

נוזל מקופסת שימורים של גרגירי חומוס

200 גרם (כוס) סוכר

1 כף קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג

1 כפית מחית/ תמצית וניל


לקרם מנגו ואננס:

אננס חתוך (אפשר גם מקופסת שימורים)

1 מנגו חתוך (אפשר קפוא או משומר)
3 כפות מרנג מוכן
½ מכל שמנת צמחית

הוראות הכנה

הכנת הפבלובה:
בקערת מיקסר עם וו הקצפה: מקציפים את מי החומוס במהירות גבוהה עד שהנוזל מתחיל להתייצב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר והאינסטנט פודינג ולמקציפים במשך 10 דקות. שתי דקות לפני הסיום, כשהקצף כבר ממש יציב, מוסיפים את מחית הווניל והקורנפלור.

מחממים תנור על 80 מעלות (טורבו).

מעבירים את המרנג לשק זילוף (לא לשכוח להשאיר 3 כפות מרנג בצד לקרם) ומתחילים לזלף מיני פבלובות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (לפי הדוגמה בתמונה).

אופים את הפלובות בין שעתיים וחצי לשלוש שעות עד שהן מתייבשות לחלוטין, יציבות ונפרדות בקלות מהנייר אפייה.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

הכנת קרם מנגו אננס:

טוחנים את האננס והמנגו בבלנדר/מעבד מזון עד שנוצרת מחית חלקה.

מקציפים שמנת צמחית עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את המרנג ששמרנו בצד ואת מחית הפרי.

מקפלים עד לאיחוד והומגניות.

כעת ממלאים את הפבלובות ולמגישים.

 


 


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות