כמה ערבובים ולתנור

עוגת נקטרינות טבעונית

יש הרבה עוגות שלא חייבות מיקסר. אחת מהן זו עוגה בחושה קלה ומהירה שמנצלת את מתיקות הנקטרינה. הכינו את הקפה

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת נקטרינות טבעונית
עוגת נקטרינות טבעוניתצילום: דודו בכר
שני רייך
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(26)
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק
זמן בישול:15 דקות

כשרק התחלתי ללמוד את רזי הקונדיטוריה באופן מקצועי, עוד לא היה לי מיקסר. בהתחלה חשבתי איך למי שהולכת ללמוד קונדיטוריה אין מיקסר בבית ואת התחושה חיזק השיעור הראשון: שש שעות על עוגות בחושות. למדנו שם על ההבדל בין עוגה בחושה על בסיס חמאה לזו עם שמן, כמה לערבב ואיך. "הדבר הכי חשוב", חזרו המרצים והדגישו, "זה לשים את הקמח בסוף ולערבב עד שהבלילה אחידה וישר לתנור".

אחרי השיעור הזה הבנתי שיש הרבה עוגות שלא חייבות מיקסר. אחת מהן זו עוגה בחושה. קערה אחת, מקסימום שתיים, כמה ערבובים ולתנור.

אם יש דבר שאני אוהבת בעוגות בחושות, חוץ מהריח השמימי שמופץ בכל הבית, הוא שהן עוגות כיפיות ומנחמות, יותר מכל קרם, מוס או גלידה. אין הרבה מתחרים לעוגה בחושה שיוצאת מהתנור, אולי עוגת שמרים.

המתכון שלפניכם זו עוגה בחושה עם נקטרינות, בין הפירות האהובים עלי בעונה.

לקינוחים טבעונים נוספים של שני רייך

רכיבים

לנקטרינות:

  • 4 נקטרינות
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל

לעוגה:

  • 2 כפות גדושות רסק תפוחים
  • 1/3 כוס חלב סויה
  • 1/2 כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת הנקטרינות:

חותכים את הנקטרינות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה עם סוכר, מיץ לימון והווניל ומערבבים היטב ומניחים בצד.

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים רסק תפוחים, חלב סויה, שמן וסוכר חום. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מקפלים את הנקטרינות לתערובת.

מכניסים לתנור למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא לח.

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות