עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנה העוגה עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת

עוגה שוקולדית במיוחד לאירועים חגיגיים, קלה להכנה, מתאימה לכל אירוע והיתרון הגדול (מעבר להיותה טבעונית): אלו מצרכים בסיסים שנמצאים בכל בית

דרגת קושי: קל

חודש יולי הוא ככל הנראה החודש בו נולדו מרבית האנשים הקרובים אליי. מצד אחד זה משמח, מצד שני ישנן הרבה עוגות להכין מעבר לרגיל. כששאלתי את החוגגים איזו עוגה הם ירצו שאכין להם, רובם ככולם ענו את אותה תשובה "עוגת שוקולד".

האמת היא שאני יכולה להבין אותם. לא משנה בני כמה אנחנו - ילדים בגן או מבוגרים קצת יותר, האם יש דבר יותר משובב נפש ביום הולדת מאשר לאכול עוגה סופר שוקולדית, עסיסית ורכה עם הרבה גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות?  אם יש, אל תספרו לי עליו.

כמו שהבנתם, המתכון השבוע מוקדש לכל מי שחוגג יום הולדת או צריך להכין עוגה שכזאת. על פניו זוהי עוגה שנועדה לילדים אבל כמובן שגם לא מעט מבוגרים עשויים להתענג עליה ולא בכדי. היא שוקולדית, קלה להכנה, מתאימה לכל אירוע (בתנאי שתחליפו את הקישוטים מעל מסוכריות צבעוניות למשהו אחר) וכן גם לפינוק כך סתם בבית, והיתרון הגדול: אלו מצרכים בסיסים שנמצאים בכל בית, או לפחות במכולת הקרובה. כמה עירבובים בקערה והוקוס פוקוס גם לכם תהיה עוגה משגעת וטעימה. מזל טוב.

25תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (22)

רכיבים

½ כוס שמן קנולה

1 כוס חלב סויה
¾ כוס סוכר

2 כוסות קמח לבן/כוסמין

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה
קןרט מלח

½ כוס אבקת שוקולית

¼ כוס אבקת קקאו

200 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת צמחית

 

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה מערבבים שמן, חלב וסוכר. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ואחריהם את אבקת השוקולית והקקאו.

מערבבים יחד עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מכניסים לתנור למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

עוגת שוקולד טבעונית שני רייך
דודו בכר

הכנת ציפוי השוקולד:

מרתיחים את השמנת צמחית (אפשר גם לחמם במיקרו) ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת שוקולדית אחידה.

כעת מצפים את העוגה בשוקולד.

קישוט העוגה:
כל קישוט ייקח את העוגה לכיוון אחר לגמרי - בחרו לפי האירוע בין סוכריות צבעוניות, עוגיות אוריאו ופירות העונה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות