איך להפסיק לפחד ולהתחיל לאפות עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד וחלבה

האם יש עוגה שיותר כיף לפתוח איתה את הבוקר מאשר עוגת שמרים ריחנית שיצאה הרגע מהתנור? הקונדיטורית שני רייך מציעה להפסיק לפחד משמרים ולוקחת צעד אחר צעד בדרך לעוגה טבעונית נהדרת

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד חלבה
עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד חלבהצילום: דודו בכר
שני רייך
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(15)
דרגת קושי:בינוני
מנות:שתי תבניות אינגליש קייק

לכל אדם יש חולשות ולשלי אפשר למצוא מילה אחת מייצגת – שמרים. לא ברור לי מי יכול לעמוד בפני עוגת שמרים עם שוקולד ש יצאה הרגע מהתנור, אני לבטח לא. ובכלל האם יש משהו יותר מפנק מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה ופרוסה של עוגת שמרים בצד? כנראה שלא. ואם לא די בכך, אזי ריח הבצק המתפזר בכל הבית הוא הניחוח האהוב עליי.

הרבה אנשים חוששים מעיסוק עם בצק שמרים, אך אין סיבה, זהו בצק פשוט ונוח לעבודה. אם עוקבים אחר ההוראות מבינים כמה זה קל ובכל מקרה- ממש לא מפחיד. את העוגה הפעם הכנתי עם שוקולד וממרח חלבה שהשילוב ביניהם מנצח לדעתי. אם אתם חובבי חלבה, אתם יכולים לוותר על השוקולד והפוך – העוגה נהדרת גם ללא מלית החלבה. נסו ועדכנו כי זו העוגה שלכם לשבת.

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 120 מ"ל מים (1/2כוס)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • קורט מלח
  • 120 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק
  • 90 מ"ל שמן צמחי (8 כפות)

למלית:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם ממרח חלבה

לזיגוג:

  • 120 מ"ל חלב סויה (1/2 כוס)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות.

הבצק המתקבל צריך להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית/שתיים מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית/שתיים קמח. אם הוא קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא הופך נוח יותר לעבודה.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. לשים קלות בידיים ויוצרים צורת כדור.

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת מלית שוקולד וחלבה:

ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי ומניחים אותו בצד לחמש דקות להתקררות.

בתום חמש הדקות מערבבים לתוכו את הממרח חלבה, אפשר לערבב קלות ולא חובה ערבוב אחיד.

כעת שבים אל הבצק:

מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים שווים. מרדדים על משטח מקומח כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו מחצית מכמות מלית השוקולד והחלבה בשכבה אחידה.

מגלגלים לרולדה וחותכים את הרולדה לאורכה כך שיווצרו 2 רצועות בצק ארוכות שחושפות את המילוי.

מהדקים את 2 רצועות הבצק לצורת בורג ומניחים בתוך תבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ומורחים את יתרת מלית השוקולד חלבה.

מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים עד שהן מכפילות את נפחן.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

הכנת הזיגוג:

מביאים את חלב הסויה עם סוכר לרתיחה בסיר קטן, ואז מבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות או עד שמתקבל סירופ קרמל.

מברישים את את העוגות בסירופ ומכניסים לתנור (השאירו עוד סירופ לזיגוג שאחרי האפייה). אופים במשך 35 דקות או עד שהעוגות זהובות, תפוחות ויציבות.

כשהעוגות מוכנות מברישים בשנית עם הסירופ הקרמלי.


עוגת שמרים טבעונית עם שוקולד חלבה

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות