מתכון

מוס שוקולד פסיפלורה טבעוני

מוס שוקולד אוורירי וקטיפתי קל מאוד להכנה עם פיתול של פסיפלורה בעלילה

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מוס שוקולד פסיפלורה - טבעוני
מוס שוקולד פסיפלורה - טבעוניצילום: דודו בכר
שני רייך
דירוג הגולשים
5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:כ-10 מנות

כבר הזכרתי פה איזה פעם או פעמיים שאחד הפירות האהובים עליי הוא פסיפלורה, וגם דיברנו על מראהו וטעמו של הפרי, אבל עוד לא יצא לנו לדבר על שילובו בתוך מוס שוקולד.

אני לא מכירה מישהו שיתנגד למוס שוקולדי אוורירי וקטיפתי, והשילוב המתוק חמוץ הוא מנצח מבחינתי. הכנת המוס היא קלה במיוחד ולמי שלא אוהב פסיפלורה יכול להחליפה בכל מחית פרי אחרת ואגלה לכם עוד סוד קטן: המוס הזה נפלא גם בלי תוספת הפרי.

למתכונים נוספים של שני רייך

רכיבים

למוס השוקולד:

  • 300 מ"ל פחית קרם קוקוס (לאחר קירור)
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל

למוס פסיפלורה:

  • 100 מ"ל מיץ פסיפלורה (15 פסיפלורות מסוננות מגרעינים)
  • 100 מ"ל קרם קוקוס (לאחר קרור)
  • 2 כפות מייפל

לגנאש שוקולד:

  • 100 מ"ל קרם קוקוס/שמנת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

הכנת מוס השוקולד:
בסיר קטן מרתיחים קרם קוקוס עם וניל. בינתיים, בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. כשהקרם רותח מוזגים אותו על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב. כעת, מעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות.

בינתיים מכינים את מוס הפסיפלורה:
מרתיחים קרם קוקוס יחד עם מיץ פסיפלורה ומייפל, ומערבבים מדי פעם. כשהתערובת רותחת מעבירים לקערה ומכניסים למקרר למשך שעה.

הרכבה:
לאחר שמוס השוקולד התייצב במקפיא, מקציפים אותו מעט ומוזגים לכלים אישיים או לתבניות סיליקון (כמו בתמונה).
לאחר מכן מוציאים את מוס הפסיפלורה שהצטנן מעט במקרר ומזלפים מעל מוס השוקולד. מכניסים למקפיא למשך שעתיים.

הכנת שכבת גנאש:

מביאים לרתיחה קרם קוקוס/שמנת צמחית ומוזגים מעל השוקלד המריר, מחכים דקה ומערבבים היטב.

מוציאים את המוסים ומצפים בגנאש שוקולד ומכניסים למקרר שוב להתייצבות.



שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות