מתכון

הנשנוש הטבעוני האולטימטיבי

אוספים את כל האגוזים שאוהבים ומכינים נשנוש שקשה מאוד להפסיק לאכול אותו

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המקורמלים
המקורמלים, זהירות לא תוכלו להפסיק לאכולצילום: שני רייך
שני רייך
דירוג הגולשים
3 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
זמן בישול:20 דקות

ברגע שתטעמו מהדבר הזה, אני קוראת להם "המקורמלים", לא תוכלו להתאפק מלתהות איך לא הכנתם אותו עד עכשיו. הנישנוש האולטמטיבי הזה מתאים לכל זמן ביום: נישנוש ליד הקפה בבוקר או בערב ליד הבירה.

היופי של המיקס הזה הוא שאפשר להכין אותו מכל אגוז שאוהבים או נמצא במזווה: קשיו, אגוזי מלך, לוז, פקאנים, בוטנים, שקדים ועוד. אפשר גם להוסיף כל תוספת שבא לכם (אבל זה ממש טעים וממכר גם כך) כמו חמוציות, גרעיני חמנייה, פיצפוצי אורז וכיד הדימיון הפורה. אני בחרתי להכין את "המקורמלים" עם שקדים, קשיו, פקאן ובוטנים.

בניגוד למתכונים האחרונים במדור שהיו קלים, אבל בעיקר מהירים מאוד, במקרה הנוכחי ההכנה דורשת מעט זמן אבל שווה כל דקה, והבטחה שלי: גם אלה שלא אוהבים אגוזים יתאהבו בזה - באחריות. חשוב רק לשים לב ולעקוב אחר ההוראות.

למי שכבר שובר את הראש על מתנה מקורית לחגי תשרי, "המקורמלים" האלה הם חברי כבוד כחלק מהמתנות שאני נותנת למשפחתי וחבריי לכבוד ראש השנה, אז הנה עוד פתרון טעים לחג.

למתכונים נוספים של שני רייך

רכיבים

  • 500 גרם מיקס אגוזים לא קלויים וללא מלח
  • 400 מ"ל סוכר
  • 400 מ"ל מים

הוראות הכנה

מכינים תבנית או מגש עם שני ניירות אפייה אחד על השני.

במחבת או סיר רחב ממיסים סוכר ומים, ואחרי כ-2 דקות מוסיפים את האגוזים ומערבבים כל הזמן.

לאחר כמה דקות (תוך כדי ערבוב) התערובת כבר תבעבע, ממשיכים לערבב.

אחרי 7 דקות בערך התערובת כבר תתקשה ותהפוך למין גוש אחד, ממשיכים ומערבבים כל הזמן עד שתראו ניצוצות של קרמל. ברגע הזה הופכים כל פעם את האגוזים כך שהכל יתקרמל.

ברגע שכל התערובת מקורמלת מכבים את האש, שופכים על ניירות האפייה ומשטחים את התערובת כמה שאפשר.

משאירים בצד לצינון למשך חצי שעה לפחות, ואחר כך שוברים בעזרת סכין או ביד ומתחילים לנשנש.

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות