מתכון

עוגת סילאן ותפוחים טבעונית

בלי להתחכם יותר מדי, בלי מיליון ואחת שכבות, בלי זיקוקין וקצת כמו עוגת הדבש של פעם - רק טבעונית

שני רייך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת סילאן ותפוחים
עוגת סילאן ותפוחיםצילום: שני רייך
שני רייך
דירוג הגולשים
4 כוכבים(14)
דרגת קושי:קל

קראו לי מיושנת, קראו לי פשוטה, אבל אני – בבית שלי ובטח בחגים, אוהבת את העוגות הקלאסיות של פעם. בלי להתחכם יותר מדי, בלי מיליון ואחת שכבות, בלי זיקוקין, את הטעמים הפשוטים. אז נכון שלטבעונים שבינינו יש מגבלות מסוימות, אבל אין סיבה שלא נהנה מעוגת "דבש" קלאסית של פעם. עוגה מתוקה, נימוחה שמשלבת תפוחים בפנים ובעיניי הכי מסמלת את ראש השנה.

למתכונים נוספים של שני רייך

רכיבים

  • ½ 1 כוסות רסק תפוחים
  • ¾ כוס שמן צמחי
  • ¾ כוס סילאן (אפשר ¼ מייפל ו1/2 סילאן)
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¾ 2 כוסות קמח רגיל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה מערבבים רסק תפוחים, שמן וסילאן, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
בקערה נוספת מנפים את הקמח, אבקת אפייה ומוסיפים את הקינמון.

יוצקים את תערובת הסילאן לתערובת הקמח ומקפלים לתערובת אחידה.
יוצקים בתבנית אינגליש קייק חצי מהתערובת, מפזרים את התפוחים החתוכים, ושוב את שאר התערובת.

אופים למשך חצי שעה או עד שקיסם יוצא עם פירורים.
מצננים לגמרי ומגישים.

תגובות