שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו סנדלר, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:לתבנית אינגליש קייק
פאי תפוחים קרמל וגבינת קשיוצילום: אפיק גבאי

רכיבים

לבצק:

  • 1 כף גדושה מחית תפוחי עץ טבעית

  • 3 כפות סוכר

  • 50 גרם (רבע כוס) שמן קוקוס מומס

  • 1/2 כפית אבקת אפייה

  • 100 גרם (2/3 כוס) קמח

לטופי:

  • 100 גרם (חצי כוס) קרם קוקוס

  • 50 גרם (רבע כוס) גלוקוז

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

למלית:

  • 300 גרם תפוחי עץ מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

  • 50 גרם קוקוס טחון

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לקרם גבינה:

  • 40 גרם קשיו

  • 80 גרם מים

  • 30 גרם סוכר

  • 80 גרם קרם קוקוס

  • 8 גרם אגר אגר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבלים בקערת מיקסר עם ראש גיטרה את כל החומרים מלבד הקמח במשך 30 שניות. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר למשך שעה.

מרדדים את הבצק למלבן ומניחים בתבנית כך שדופנות התבנית מכוסות גם הן בבצק. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים את שטח התבנית בשעועית או אורז. אופים את הבצק במשך 5 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלוץ. מסירים את נייר האפייה עם השעועית וממשיכים לאפות במשך 5 דקות בחום של 160 מעלות.

הכנת הטופי:

מרתיחים את כל המרכיבים במשך 10 דקות עד שהבעבוע מאט. למי שיש מדחום לסוכר, הטופי צריך להגיע ל־112 מעלות.

הכנת המלית:

מערבבים את כל המרכיבים ומוזגים על התערובת את הטופי. מערבבים מהר ומעבירים לתבנית. אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל־155 מעלות.

הכנת הקרם:

בסיר קטן שוקלים את כל מרכיבי הציפוי מלבד הקשיו: קרם קוקוס, מים, סוכר, אגר אגר. מערבבים לפני בישול ומביאים לרתיחה. בבלנדר חזק טוחנים את הקשיו עם תוכן הסיר עד שחלק לגמרי.

מניחים מעל העוגה כציפוי ומקררים למשך שעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ