מאפינס סילאן ואגסים טבעוני בדיוק לימי הסתיו - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאפינס סילאן ואגסים טבעוני בדיוק לימי הסתיו

עוגות קטנות וטבעוניות עם ריח וטעם של סתיו בדיוק לימים המתקררים של שף קונדיטור זיו סנדלר מהקונדיטוריה הטבעונית SEEDS

5 מאפינס טבעונים דרגת קושי: בינוני
מאפינס סילאן ואגסים
אפיק גבאי

עם 80 אחוז סוכרים, ומרקם המזכיר דבש, אין כמו הסילאן לעוגות בחושות טבעוניות. אך חשוב לזכור - הטעם המריר של הסילאן לא מתאים לכל מתכון, במיוחד לקינוחים קרים עם טעמים עדינים (גלידת וניל לדוגמא). אך למרות זאת הוא משתלב נהדר במתכונים שנדרש טעם קרמלי-שרוף כמו בעוגות - בחושות בעיקר. טוויסט קל שמשדרג כל מנה עם סילאן הוא התאמת תבלין. לדוגמא קצת נס קפה וקינמון בעוגות. ולכבוד הימים המתקררים - אין כמו העוגות הקטנטנות האלו, בעיקר לצד קפה או משקה חם אחר, בשביל לקבל את הגשם.

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 6

רכיבים

200 גרם קמח (כוס וחצי)

40 גרם אינסטנט פודינג (4 כפות)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת נס קפה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

100 גרם סילאן טבעי (חצי כוס)

100 גרם מחית תפוח עץ טבעית (חצי כוס)

140 מ"ל שמן (3/4 כוס)

לציפוי אגסים ממעל:

 2 אגסים מגולענים מקולפים וחצויים

כוס וחצי מים

חצי כוס סוכר

הוראות הכנה

הכנת המאפינס:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים במשך כדקה עד קבלת בלילה מבריקה.

מערבבים את התערובת היבשה לתוך הבלילה עד שהיא אחידה.

הכנת האגסים:

מבשלים את האגסים למשך 10 דקות כוס מים וחצי כוס סוכר. מקררים ופורסים את האגסים.

מוזגים את הבלילה לגביעי מאפינס ומכסים כל אחד באגסים שהכנו מראש.

אופים את המאפינס במשך 17 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, עד שקיסם הננעץ יוצא נקי.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות